Κέντρο αγώνα της Νομικής Σχολής ενάντια στη φασιστική δολοφονία του Petri Zifle

Ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό, την cis-ετεροπατριαρχία, να βγούμε όλες,όλα και όλοι στους δρόμους για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Σπάμε το lock-out με μια σειρά από δράσεις: Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 1μμ Μικροφωνική αντιπληροφόρησης για τη φασιστική δολοφονία του Petrit Jufle 7μμ Προβολή του ντοκυματέρ "Μόνος σου θα πας πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακριά" για τον Δεκέμβρη του 2008 9μμ Συνέλευση του κέντρου αγώνα της Νομικής Σχολής Πέμπτη 6 Δεκέμβρη Συγκέντρωση 12μμ και 6μμ στα Προπύλαια

Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι κρατικές δοοφονίες όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά πολλαπλασιάστηκαν. Κράτος και παρακράτος συνεχίζουν να δολοφονούν με τελευταίο θύμα τον μετανάστη εργάτη Petri Zifle στην Λευκίμμη της Κέρκυρας από σφαίρες Χρυσαυγίτη. Μια ακόμα δολοφονία που συστηματικά αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ.

Στην σημερινή κοινωνική συνθήκη που οξύνονται τα κανιβαλιστικά ένστικτα, καλλιεργείται το εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος, η cis-ετεροπατριαρχία και ο φασισμός οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων και η απάθεια μετατρέπει την απώλεια της ανθρώπινης ζωής σε στατιστικά νούμερα και ειδησεογραφικούς τίτλους.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Για εμάς δεν είναι ένας Αλβανός, ένας οροθετικός, μια μετανάσταστρια... Είναι ο Petrit Zifle, ο Ζακ/Zackie Oh!, η Ελένη Τοπαλούδη,η δεκατριάχρονη στην Άμφισσα, Γιαννούλα Καραχάλιου, οι τρεις γυναίκες στον Έβρο και οι εκατοντάδες νεκροί, των οποίων το όνομα δεν θα μάθουμε ποτέ.Δέκα χρόνια μετά την εξέγερση του 2008, ως Πρωτοβουλία Ατόμων και Συλλογικοτήτων καλούμε κάθε αγωνιζόμενη και αγωνιζόμενο να πλαισιώσει το κέντρο αγώνα της Νομικής ως μια πρώτη κινηματική απάντηση ενάντια στην αφομοίωση και την κανονικοποιήση του θανάτου.

Ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό, την cis-ετεροπατριαρχία, να βγούμε όλες,όλα και όλοι στους δρόμους για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.

Σπάμε το lock-out με μια σειρά από δράσεις:

Τετάρτη 5 Δεκέμβρη

1μμ Μικροφωνική αντιπληροφόρησης για τη φασιστική δολοφονία του Petrit Zifle

7μμ Προβολή του ντοκυματέρ "Μόνος σου θα πας πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακριά" για τον Δεκέμβρη του 2008

9μμ Συνέλευση του κέντρου αγώνα της Νομικής Σχολής

Πέμπτη 6 Δεκέμβρη Συγκέντρωση 12μμ και 6μμ στα Προπύλαια

Κέντρο αγώνα της Νομικής Σχολής

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License