αντιεθνικιστική-αντιφασιστική παρέμβαση στο Αιγάλεω

Με αφορμή τις εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της περιοχής, μαζευτήκαμε αυθόρμητα 60 αντιφασίστ(ρι)ες ως απάντηση ενάντια στην εξάπλωση των εθνικών ιδεών.

post image

Με αφορμή τις εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της περιοχής, μαζευτήκαμε αυθόρμητα 60 αντιφασίστ(ρι)ες ως απάντηση ενάντια στην εξάπλωση των εθνικών ιδεών. Υπενθυμίζοντας στους φασίστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους μαθητές για το καλό της πατρίδας, πως η θέση τους είναι στην πηγάδα. Έτσι, πραγματοποιήθηκε πορεία στα στενά του Αιγάλεω. Περάσαμε από σχολεία, σβήσαμε εθνικιστικά σύμβολα, πετάξαμε τρικάκια και φωνάξαμε/γράψαμε αντι-εθνικιστικά/αντι-φασιστικά συνθήματα.
Η πορεία έληξε με επιτυχία, γεμίζοντας την γειτονιά με αντεθνικές ιδέες. Στο τέλος, μία ομάδα περίπου 20 αντιφασιστ(ρι)ών επισκεφθήκαμε το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω και τη γύρω περιοχή όπου έγινε εικαστική παρέμβαση στους τοίχους των σχολείων. Στα συγκεκριμένα σχολεία, έφτασε στα αφτιά μας, ότι εθνικιστές-πατριώτες προσπαθούν να διασπείρουν τον λόγο μίσους τους. Δεν ξεχνάμε τη σφαγή του Αιγάλεω από ναζί του Χίτλερ το 1944 όταν δεκάδες άοπλοι δολοφονήθηκαν. Δεν θα επιτρέψουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με μίσος, ούτε να θεωρήσουν ότι οι νεοναζί/εθνικιστές χωράνε στις γειτονιές, στις πόλεις, στα σχολεία μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ.

ΑΙΓΑΛΕΩ 29/11/2018

Εικόνες:


post image

επιπλεον φωτογραφιες.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License