6/12-ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

10 χρόνια συμπληρώνονται από εκείνο το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου που στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα για μια ακόμη φορά το κράτος επιδεικνύει το απάνθρωπο και βάρβαρο πρόσωπο του οπλίζοντας τον μπάτσο δολοφόνο Κορκονέα,ο οποιός δολοφονεί εν ψυχρώ τον 15χρονο αναρχικό-μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Μια νύχτα που το χαμόγελο ενός παιδιού έσβησε για πάντα και σήμανε την αρχή μιας εξέγερσης και πολυήμερων κοινωνικών εκρήξεων. 10 χρόνια από τότε που πολλοί από εμάς διαλέξαμε πλευρά στα οδοφράγματα και εξεγερθήκαμε ενάντια στο κράτος και στα γουρούνια της αστυνομίας. 10 χρόνια από τότε που ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο και πήγε στην πλευρά των καταπιεστών, οι οποίοι προσπάθησαν με όλα τα δυνατά και αδύνατα μέσα που κατέχουν στα χέρια τους (καταστολή,προπαγάνδα κλπ) από την πρώτη στιγμή να καταπνίξουν και να τσακίσουν αυτό το οργισμένο επαναστατικό κύμα.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

10 χρόνια συμπληρώνονται από εκείνο το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου που στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα για μια ακόμη φορά το κράτος επιδεικνύει το απάνθρωπο και βάρβαρο πρόσωπο του οπλίζοντας τον μπάτσο δολοφόνο Κορκονέα,ο οποιός δολοφονεί εν ψυχρώ τον 15χρονο αναρχικό-μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Μια νύχτα που το χαμόγελο ενός παιδιού έσβησε για πάντα και σήμανε την αρχή μιας εξέγερσης και πολυήμερων κοινωνικών εκρήξεων.

10 χρόνια από τότε που πολλοί από εμάς διαλέξαμε πλευρά στα οδοφράγματα και εξεγερθήκαμε ενάντια στο κράτος και στα γουρούνια της αστυνομίας.

10 χρόνια από τότε που ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο και πήγε στην πλευρά των καταπιεστών, οι οποίοι προσπάθησαν με όλα τα δυνατά και αδύνατα μέσα που κατέχουν στα χέρια τους (καταστολή,προπαγάνδα κλπ) από την πρώτη στιγμή να καταπνίξουν και να τσακίσουν αυτό το οργισμένο επαναστατικό κύμα.

Ο κοινωνικός αναβρασμός του '08 μας διδάσκει και μας υποδεικνύει διά του λόγου το αληθές ότι οι εξεγέρσεις δεν αποτελούν μια ουτοπία ούτε κάτι το ακατόρθωτο και η ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος είναι εφικτή και δεν συνιστάται κάτι μη πραγματοποιήσιμο.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη για εμάς δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει ένα πολιτικό μνημόσυνο.Η οργή μας παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, και το μίσος για τους ένστολους κρατικούς δολοφόνους και τα αφεντικά τους μέρα με την μέρα ανθίζει ακόμα περισσότερο.

Όσες δεκαετίες και να περάσουν δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκείνες τις μέρες και πάντα θα συνεχίζουμε αδιάλλακτα να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα μας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Μπορεί τα οδοφράγματα του τότε να ΄΄έπεσαν΄΄ αλλά η φλόγα του Δεκέμβρη δεν έχει σβήσει, παραμένει αμετάβλητη και ,μας ζεσταίνει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ και θα μας συντροφεύει πάντα στον πόλεμο που έχουμε κυρήξει απέναντι στο κράτος και την εξουσία ,που τρέφεται από την σάρκα και το αίμα μας.Αυτή η φλόγα θα περιτριγυρίζει πάνω από τα κεφάλια των κυρίαρχων και για αυτό θα φροντίζει κάθε αγωνιζόμενος άνθρωπος που ξέρει να τιμάει τους νεκρούς συντρόφους.

Η μάχη ενάντια στον καπιταλισμό, και τον φασισμό που γεννά και τρέφει είναι ακατάπαυστος και επίκαιρος όσο ποτέ. Καμία σπιθαμή γης στους εκμεταλλευτές-καταπιεστές, να γίνουμε ο άγριος εφιάλτης τους στόν ήσυχο ύπνο τους.

Κόντρα στην κοινωνική ειρήνη και την απάθεια η λύση βρίσκεται στους δρόμους.

Πάντα μέσα στην καρδιά μας και στο μυαλό μας οι φυλακισμένοι σύντροφοι/ίσσες.

Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ,Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

Αντιεξουσιαστική-Αντιφασιστική ομάδα BELLINI

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License