ΛΙΒΑΔΕΙΑ 6/12 Οι εξεγέρσεις του χθες, φωτίζουν τους αγώνες του σήμερα!


post image

Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες… Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες

Ήταν 6 Δεκέμβρη του 2008 περίπου 9 το βράδυ όταν o ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας δολοφονεί εν ψυχρώ τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ο δεκαπεντάχρονος μαθητής πέφτει ακαριαία νεκρός στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας, μέσα σε ελάχιστες ώρες ξεσπά ένα πρωτοφανές κύμα αντιδράσεων με μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων καθώς και συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής σε όλη την Ελλάδα.

Η πρώτη κοινωνική εξέγερση στην περίοδο της κρίσης έχει λάβει πλέον σάρκα και οστά.

Ο Αλέξης, πέρα από δεκαπεντάχρονος μαθητής, είχε πολιτική ταυτότητα, δήλωνε και ήταν αναρχικός. Ιδιότητα που εξακριβωμένα έπαιξε κύριο ρόλο στο να οπλιστεί το χέρι του Κορκονέα. Είναι η ίδια "λογική" που όπλισε τον κοσμηματοπώλη, τον φασίστα γείτονά του και τους μπάτσους να λιντσάρουν και να δολοφονήσουν τον "διαφορετικό" Ζακ.

Σημασία, για να καταλάβουμε τι πραγματικά συνέβη τον Δεκέμβρη, έχει να δούμε τι οδήγησε σε αυτόν. Η εξέγερση δεν ήταν απλώς η απάντηση στην κρατική δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, στην ουσία η εξέγερση αποκρυστάλλωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο την συσσωρευμένη οργή της κοινωνίας ενάντια στην φτώχεια, την καταπίεση, την ανεργία και την κρατική καταστολή.

Όλες οι αιτίες που προκάλεσαν την εξέγερση του Δεκέμβρη βρίσκονται ακόμα εδώ, έχουμε όμως πλέον να αναμετρηθούμε με μια ακόμη απειλή: τους φασίστες, που το τελευταίο διάστημα με τις υποκινούμενες από τους νεοναζί της Χ.Α σχολικές καταλήψεις για τη Μακεδονία , γίνεται απόπειρα να δηλητηριαστεί μια γενιά από το δηλητήριο του εθνικιστικού λόγου.

Όσον αφορά εμάς,το διατυμπανίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσουμε σπιθαμή χώρου στους φασίστες για να εκφέρουν τις γεμάτες μισαλλοδοξία και μίσος ιδέες τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους για να μην αφήσουμε την εξέγερση του Δεκέμβρη να χαθεί στην λήθη η αντίσταση μας πρέπει να είναι μαχητική. Απέναντι, λοιπόν, στη βαρβαρότητα της εξουσίας και την υποτίμηση των ζωών μας δε μένει παρά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, στα δικά μας χέρια. Όλοι μαζί πίσω στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές να εξεγερθούμε διεκδικώντας όσα μας ανήκουν.

Οι εξεγέρσεις του χθες, φωτίζουν τους αγώνες του σήμερα!

Έξω οι φασίστες από τις πλατείες, τα σχολεία, τις σχολές, τα γήπεδα, τους εργατικούς χώρους.

6 Δεκέμβρη / Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης / 8.00 μμ.

Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση στo στέκι της Ρήξης στην πλατεία Ταμπάχνας

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License