ΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΚΟΥΡΔΙΚΑ

ΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΚΟΥΡΔΙΚΑ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ "ΚΥΡΙΟ" ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ Άγκυρα, 11 Ιουνίου 2002

ΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΚΟΥΡΔΙΚΑ Άγκυρα, 11 Ιουνίου 2002 (17:04 UTC+2) Έντονο ενδιαφέρον, προκαλεί η διεξαγόμενη δίκη 27 παιδιών (ηλικίας 11-18 ετών), στο Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας του Ντιγιάρμπακιρ, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, επειδή διαδήλωσαν με το αίτημα παροχής εκπαίδευσης στη μητρική τους γλώσσα, που είναι η Κουρδική. Η κατηγορία που προσάπτεται στα παιδιά είναι η «παροχή βοήθειας και υπόθαλψη του ΡΚΚ» . Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Ραντικάλ», δημοσιεύει δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας της Τουρκίας, Μποσταντζίογλου, ο οποίος δήλωσε ότι είναι ορθή η τιμωρία των φοιτητών οι οποίοι υπέβαλλαν αιτήσεις για την καθιέρωση μαθήματος Κουρδικής γλώσσας. Σημειωτέον ότι οι τιμωρίες που επεβλήθησαν στους εν λόγω φοιτητές, είναι η αποβολή για δύο εξάμηνα από τα Πανεπιστήμια. Τέλος, γίνεται αναφορά και σε δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας: "Οι αιτήσεις των φοιτητών είναι αντισυνταγματικές και δεν υπάρχει τίποτε το παράτυπο στις ποινές που επεβλήθησαν σε 59 φοιτητές". ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ "ΚΥΡΙΟ" ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ Άγκυρα, 11 Ιουνίου 2002 (17:03 UTC+2) Οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται ότι διατάχθηκε η διεξαγωγή ανακρίσεων εις βάρος του οικονομολόγου Ατίλλα Γιεσίλαντα, επειδή αποκάλεσε «κύριο» τον Αμντουλλάχ Οτζαλάν κατά τη διάρκεια συμποσίου, με θέμα «Οικονομικές πολιτικές», που έλαβε χώρα στις 8 Ιουνίου στην περιοχή Sile της Κωνσταντινούπολης. Σημειωτέον ότι ο παρευρισκόμενος στο συμπόσιο Υπουργός Επικρατείας, Τουντζά Τοσκάϋ (MHP), είχε αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

από Φίλος 13/06/2002 12:19 πμ.


Οταν βλέπω κάτι τέτοιες ειδήσεις μου έρχεται στο μυαλό ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου και η φιλία του με το τριτοκοσμικό αυτό καθεστώς. Θα έλεγα "ντροπή του" αλλά ξέρω ότι τέτοιες λέξεις δεν πιάνουν σ'αυτούς. Οχι στις αυταπάτες και τα παραμυθάκια. Η φιλία μεταξύ ελλάδας και Τουρκίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αφού ξεριζωθεί αυτό το καθεστώς. Καμία επιδίωξη φιλικών σχέσεων με τους κυβερνώντες της τουρκίας.( σε προσωπικό επίπεδο έχω κι εγώ φίλους τούρκους εννοείται). Πρέπει να καταλάβουμε ότι το καθεστώς που σιγά κι αθόρυβα τσαλακώνει την κουρδική μειονότητα και χτίζει λευκά κελιά για αριστερούς κι εν πάσει περιπτώσει αντιρρησίες και αντιπολιτευόμενους πρέπει να γκρεμιστεί κι εμείς δεν μπορεί να το νομιμοποιούμε με αγκαλίτσες φιλάκια και (ψευτο)συνεργασίες. Πρέπει να βοηθήσουμε στην απονομιμοποίηση του. Για να ανασάνει κι αυτός ο αιώνια καταπιεσμένος λαός!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License