"Χέρι που σηκώνεται σε εργαζόμενο θα κόβεται απ' τη ρίζα" Ανάληψη ευθύνης για το σπάσιμο της πρόσοψης της pizza "Mafiozo"

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ανάληψη Ευθύνης για το σπάσιμο της πρόσοψης της pizza «Mafiozo»

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, άλλο ένα γεγονός εργοδοτικής αυθαιρεσίας έρχεται να προστεθεί στο ευρύ φάσμα της επίθεσης που δέχονται οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα διανομέας φαγητού, εργαζόμενος στην pizza "Mafiozo", στους Αμπελόκηπους, Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από τον πρώην εργοδότη του, ο οποίος τον χτύπησε αρκετές φορές -και με χρήση σιδερογροθιάς- προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά. Αφετηρία, υπήρξε η μέρα που ο εργαζόμενος ενημέρωσε τον εργοδότη του ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθένειας. Η απάντηση του αφεντικού ήρθε με απειλές και χυδαιολογίες -ακόμα και για τον 9χρονο γιό του εργαζόμενου- με αποτέλεσμα ο διανομέας να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να δεχθεί την επίθεση.

Την στιγμή που εντείνετε η άγρια επίθεση κράτους και αφεντικών στους εκμεταλλευόμενους η ταξική μας αντεπίθεση είναι μονόδρομος. Αυτά τα γεγονότα χαρακτηρίζουν την γενική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του επισιτισμού, ενώ παράλληλα συνθέτουν την εργασιακή πραγματικότητα στο σήμερα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει πως κάτω από όλες αυτές τις πιεστικές συνθήκες, τον φόρτο εργασίας, την εντατικοποίηση, τις προσταγές των εργοδοτών κ.λ.π προκαλείται μια κατάσταση που -στην παρούσα περίπτωση των διανομέων- συχνά οδηγεί σε τροχαίο εργατικό ατύχημα. Παράλληλα βλέπουμε την εδραίωση μιας διαρκούς συνθήκης υποδούλωσης , με την ανεργία να είναι στα ύψη, την επιβολή ολοένα και περισσότερων οικονομικών μέτρων, με μισθούς πείνας, ελαστικά-εξαντλητικά ωράρια και την σφοδρή καταστολή κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Έχοντας, λοιπόν βιώσει την συνθήκη εργασιακού μεσαίωνα που μας έχει επιβληθεί όλα αυτά τα χρόνια από το κράτος και το κεφάλαιο, δεν μπορούμε να πούμε ότι βρεθήκαμε προ εκπλήξεως με το παραπάνω γεγονός. Είναι μια διαρκής συνθήκη που έχει εδραιωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό από το κράτος και τα αφεντικά με στόχο την αφαίμαξη και το ξεζούμισμα των από τα κάτω. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, την πράσινη ανάπτυξη κ.α, οι εκάστοτε διαχειριστές της κρατικής εξουσίας και οι υπερεθνικές οικονομικές ελίτ, εντείνουν την επίθεση στους από τα κάτω και βαθαίνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση στα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.

Ειδικότερα μιλώντας για τις γειτονιές των δυτικών συνοικιών γνωρίζουμε αρκετά καλά ότι η η φτωχοποίηση και η περιθωριοποίηση που δέχθηκαν αυτές οι περιοχές, υπήρξε κινητήριος δύναμη της ταξικής ενότητας μεταξύ των εθνικοτήτων σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, πράγμα που υπήρχε χρόνια πριν και πρέπει να επαναφέρουμε, μακριά από τις έννοιες της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και κατ' επέκταση του εθνικισμού, του φασισμού. 

Στον κόσμο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της παγκοσμιοποίησης, με την ευρεία καταστολή κάθε επαναστατικής προοπτικής, με την εγκαθίδρυση του κοινωνικού ελέγχου και της εντατικοποίησης, με την επέλαση του κεφαλαίου μέσω της ολοένα αυξανόμενης εξαθλίωσης κοινωνικών κομματιών, οι κοινωνίες δε θα μπορούσαν παρά να αποτελούν μονάχα αιρθμούς στα σχέδια των εξουσιαστών. Με το ξεκίνημα του νέου έτους, το ελληνικό κράτος ξεκινάει τις προετοιμασίες για την διεξαγωγή εκλογών. Στις περιόδους εκλογών, η προπαγάνδα βαφτίζεται προεκλογική δήλωση, η χειραγώγηση ελπίδα για το μέλλον και η ανάθεση υπευθυνότητα και συμμετοχή στα κοινά. Όπως μας έχει δείξει και η ιστορία η εξουσία, όποιον ιδεολογικό μανδύα και να φοράει, πάντα θα μεταλλάσσεται για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών. Όσο υπάρχουν κράτη και εξουσία, στόχο θα αποτελεί η ισχυροποίηση της δύναμής τους, η ανάπτυξη με κάθε κόστος και η κυριαρχία. Όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, πρέπει να καταλάβουμε ότι θα καταγραφεί νέα επίθεση, με στόχο τη διεύρυνση της φτωχοποίησης και την όξυνση της καταστολής ενάντια στις αντιστάσεις που ξεσπάνε διαρκώς. Όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, θα έρθει να συνεχίσει το ίδιο έργο καταστροφής, επιβάλλοντας την εφαρμογή νέων νομοσχεδίων, τα οποία έρχονται να αποτελειώσουν ό,τι άφησαν όρθιο τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων, ενώ ταυτόχρονα βάζει τις βάσεις για την διαιώνιση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Μέσα στην όλη κατάσταση, δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τις σιχαμερές λογικές του γραφειοκρατικού συνδικαλισµού των εργατοπατέρων που ντροπιάζουν την τάξη µας και αποµακρύνουν τους εργαζόµενους από τους αγώνες. Μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, στεκόµαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, δεν αφήνουµε κανέναν µόνο του απέναντι στα νταηλίκια, τον εκφοβισµό και την εργοδοτική τροµοκρατία.

Επ’αφορμής όλων των παραπάνω, ειδικότερα με την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του εργαζομένου. η οργή μας δεν μας δεν μπόρεσε να κλειστεί στους 4 τοίχους των σπιτιών μας. Έτσι επιλέξαμε τα ξημερώματα της Πέμπτης 6η Δεκέμβρη να δώσουμε μια πρώτη γεύση στο αφεντικό, του τι μέλει γενέσθαι όταν ασκείται βία στους ανθρώπους της τάξης μας. Σπάσαμε με σφυριά την γυάλινη πρόσοψη του μαγαζιού και αναγράφτηκε το σύνθημα με σπρέι: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ( το οποίο καλύφθηκε με χαρτόκουτα του μαγαζιού ). Πιστεύουμε πως τέτοιες κινήσεις πρέπει να γίνονται σε κάθε περίπτωση από την κοινωνία και να μην μένουμε στο επίπεδο του "χειροκροτήματος" μέσω των social media τους αγώνες και τις κινήσεις για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Αν δεν πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, χαϊρι δεν θα δούμε.

Σε μια εποχή βυθισμένη στην άγνοια, στο μίσος και στο φόβο, εμείς επιλέγουμε τη ψυχή, την οργάνωση και την απάντηση, για να μπορέσουμε να ζήσουμε με το κεφάλι ψηλά όπως μας αξίζει και σήμερα και αύριο και τώρα και για πάντα.

Όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να ορθώσουμε αναχώματα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, ξεπερνώντας το κλίμα φόβου, ηττοπάθειας, ανάθεσης και απογοήτευσης. Πρέπει να σπάσουμε τους επίπλαστους διαχωρισμούς και να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, προτάσσοντας τους συλλογικούς αγώνες οργανωμένους από τα κάτω και χτίζοντας κοινότητες αγώνα και αλληλεγγύης σε κάθε σχολείο, σχολή, δουλειά, γειτονιά.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ 

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Υ.Γ.1 Δεν έχει πάνω από ένα μήνα που άλλος ένας διανομέας έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, μετά από τρεις εβδομάδες στην εντατική όπου νοσηλευόταν, αφού έπεσε θύμα τροχαίου κατά τη διάρκεια της δουλειάς του. Από τις αρχές του 2018 περισσότεροι από 10 διανομείς έχουν σκοτωθεί εν ώρα εργασίας. Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους τιμάμε με τους καθημερινούς μας αγώνες για την κοινωνική απελευθέρωση.

Υ.Γ.2 Στις 25 Νοέμβρη δολοφονήθηκε από το χέρι νεοναζί στα Σπαρτερά Λευκίμμης ο Petrit Zifle, Αλβανός εργάτης γης. Ούτε σπιθαμή γης στους εχθρούς του ανθρώπινου γένους. 

Υ.Γ.3 Αλληλεγγύη στην κατάληψη Ντουγρού στην Λάρισα που στοχοποιήθηκε και δέχτηκε επίθεση από φασιστοτραμπούκους στις 7/12.

Υ.Γ.4 Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε. Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ.

Επαναστατικός Πυρήνας Δράσης για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης "Μπάτκο Μαχνό" 

Δεκέμβρης 2018

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License