Βιβλιοπαρουσίαση "Mujeres Libres" και προβολή του ντοκιμαντερ "De toda la vida"-Παρασκευή 14/12, στην κατάληψη ΛΚ37

Βιβλιοπαρουσίαση "Mujeres Libres" και προβολή του ντοκιμαντερ "De toda la vida"-Παρασκευή 14/12, στην κατάληψη ΛΚ37

post image

Προβολή του ντοκιμαντέρ De toda la vida (Εφ’ όρου ζωής) 54’ και Βιβλιοπαρουσίαση "Mujeres Libres - Οι Ελεύθερες Γυναίκες στην Ισπανία-Αναρχισμός & Αγώνας για τη γυναικεία χειραφέτηση " της Martha A.Ackelsberg.

«Προσβλέποντας στο γκρέμισμα του κόσμου της φτώχειας, της άγνοιας και της εκμετάλλευσης, οι Mujeres Libres αναγνώρισαν ότι κάτι τέτοιο ποτέ δεν θα μπορούσε να συμβεί αποτελεσματικά αν επιβίωναν οι πατριαρχικές δομές, οι παραδόσεις και οι θεσμοί που κρατούσαν υποδουλωμένες τις γυναίκες, αν δεν συμμετείχαν οι ίδιες στον αγώνα για το γκρέμισμά του. Επειδή ήταν αποφασισμένες να αλλάξουν τον κόσμο και όχι απλά να βελτιώσουν τη θέση τους μέσα σε αυτόν, οργανώθηκαν για να παλέψουν ισότιμα, για να κινητοποιήσουν και άλλες γυναίκες. Αναζήτησαν τη χειραφέτησή τους ως κομμάτι των καταπιεσμένων, χωρίς να διεκδικούν προνόμια ή εξουσία έναντι άλλων, και την τοποθέτησαν στο πλαίσιο της συνολικής κοινωνικής απελευθέρωσης».

Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, 19:00 στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Ελευθεριακές Εκδόσεις Ναυτίλος / Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία - Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License