Η μαζική αντιφασιστική διαδήλωση για τον Petrit Zifle που δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή


post image

Την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε μαζική αντιφασιστική διαδήλωση εκατοντάδων αγωνιστών στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Petrit Zifle, που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη και στο οποίο η ΟΡ.Μ.Α. συμμετείχε με συγκροτημένο μπλοκ. Ο αγώνας απέναντι στους δολοφόφους νεοναζί και την ακροδεξιά δεν ολοκληρώνεται με μία διαδήλωση, αλλά συνεχίζεται και είναι καθημερινός σε σχολεία, εργασιακούς χώρους, αλλά και σε κάθε μορφής πολιτικό κίνημα στην κοινωνία. Το αντιφασιστικό ταξικό κίνημα και οι οργανώσεις του οφείλουν να ενθαρρύνουν την κλιμάκωση του αγώνα με μαχητικά χαρακτηριστικά και επιμονή στην εκδίωξη των φασιστών από παντού και την διάλυση των ακροδεξιών οργανώσεων.

Ο Petrit Zifle αποτέλεσε το θύμα άλλης μίας πολιτικής δολοφονίας από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, με θύτη το τοπικό στέλεχος, Δημήτρη Κουρή. Η αντιπαράθεση για το Μακεδονικό και η αλβανική εθνική ταυτότητα ήταν η «πρόκληση» που όπλισε τα χέρια του χρυσαυγίτη.

Τα μέλη και ειδικά οι “κομματικοί” αντιπρόσωποι της Χ.Α. αποτελούν γαλουχημένους νεοναζί που εκπαιδεύονται για να εφαρμόζουν τη βία και το θάνατο σε κάθε έναν που διαφέρει από την ναζιστική ιδεολογία. Πρόκειται για την πολιτική γραμμή της οργάνωσης για την επιβολή του φασισμού και διαπερνά κάθε βαθμίδα της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν βλέπουν ανθρώπους – συμπολίτες στα πρόσωπα των κοινωνικών και πολιτικών εχθρών τους, αλλά αντικείμενα ανάξια ανθρωπίνων πολιτικών δικαιωμάτων. Οι τοπικές οργανώσεις και εκδηλώσεις της Χ.Α. παραμένουν ορμητήρια για τις δολοφονικές πρακτικές τους, θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν, κλιμάκιο της Χ.Α. είχε πραγματοποιήσει εξόρμηση στη Λευκίμμη.

Η συγκρότηση διεθνιστικής αντικαπιταλιστικής στρατηγικής και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κοινών αγώνων με αλβανούς, τούρκους και μακεδόνες εργάτες είναι ο μοναδικός πολιτικός άξονας που μπορεί να αντισταθεί στην προσπάθεια συγκρότησης μαζικής εθνικιστικής ακροδεξιάς.

Το Σάββατο 15/12 διοργανώνουμε μικροφωνική πληροφόρησης – διεθνιστικής προπαγάνδας στις 11.30πμ στην πλατεία Συντάγματος.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License