Για έναν μαχητικό αντιφασισμό, ενάντια στις ρατσιστικές δολοφονίες

Για έναν μαχητικό αντιφασισμό, ενάντια στις ρατσιστικές δολοφονίες. Οι βάρβαρες συνέπειες του διαλόγου αυτού αντηχούν στην τάξη μας μεταφρασμένες σε καθημερινά θύματα. Να ξεριζώσουμε το νεοναζιστικό μόρφωμα του χρυσαυγιτισμού -και τις ακροδεξιές εκφάνσεις του από τα παλιά- όπως εκφράζεται από τα βουλευτικά έδρανα και την προϊούσα παρουσία του όπως εδράζεται από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που εξακολουθούν να το στηρίζουν. Η δικαιολογία και η επίκληση του «δεν γνώριζα, δεν ήξερα για τους δολοφόνους» έκλεισε οριστικά. Η αναγκαιότητα να αντιπαρατάξουμε σε αυτά τα φαινόμενα την κοινωνική και πολιτική αλληλεγγύη, το διεθνισμό και τον μαχητικό αντιφασισμό στο δρόμο, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Να τους τσακίσουμε χωρίς έλεος!..

post image

Για έναν μαχητικό αντιφασισμό, ενάντια στις ρατσιστικές δολοφονίες

Νωρίς τα ξημερώματα στις 26 Νοέμβρη γίνεται γνωστή άλλη μια ρατσιστική δολοφονία συνανθρώπου μας στην Κέρκυρα από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. Ο εργάτης γής Πετρίτ Ζίφλε πέφτει δολοφονημένος από τρεις σφαίρες του φασίστα Δημήτρη Κουρή, εξαιτίας της αλβανικής καταγωγής του, συμπληρώνοντας έτσι άλλη μια στυγνή δολοφονία στο θανατηφόρο αριθμητικό της ύπαρξης του νεοναζισμού - νεοφασισμού στην Ελλάδα.

Δύο εβδομάδες αργότερα, αυτήν τη φορά, στη Μυτιλήνη ο μπαγκλαντεσιανός εργάτης Εαμάν Ουντίν θα μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος από λοστό στο νοσοκομείο επειδή και μόνο ζήτησε σε Ελληναρά να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητό του από θέση για ΑΜΕΑ και να παρκάρει αλλού. Ο θύτης αθωώθηκε, με την σφραγίδα της αστικής δικαιοσύνης, καθώς οι δικαστικές αρχές δεν εντόπισαν κανένα ρατσιστικό κίνητρο.

Την ώρα που ο φασισμός επανακτά το χαμένο ιδεολογικοπολιτικό μομέντουμ- μιας και οι «αγανακτισμένοι πολίτες» ξαναβρήκαν σε Κατσίφα και Μακεδονικό, άλλοθι για να στήσουν νέα ιδεοληπτικά πογκρόμ- κατά προσφύγων και μεταναστών, την ώρα που τρίβοντας τα χέρια τους, χαίρουν ως κλασσικό εργαλείο της αστικής δημοκρατίας, τη νομιμοποίηση της, την ώρα που ανενόχλητοι προτρέπουν σε «εθνοκάθαρση από τα ανθρώπινα σκουπίδια» από το βήμα που τους παρέχεται, νομιμοποιημένοι εντός ενός υποτιθέμενου «πολιτικού και προεκλογικού διαλόγου», την ώρα που μεγαλώνει η προσπάθεια εισβολής της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού στα σχολεία- μέσω εθνικιστικών καταλήψεων και τους θύλακες που δημιουργεί στους μαθητικούς χώρους- υποκινούμενες από χρυσαυγίτικα σκουπίδια, το φάντασμα των επιγόνων της μισαλλοδοξίας,της ξενοφοβικής ρητορικής και το κρεσέντο της δολοφονικής και απάνθρωπης προδιάθεσής τους χάσκει μπροστά μας με ονοματεπώνυμο.

Οι βάρβαρες συνέπειες του διαλόγου αυτού αντηχούν στην τάξη μας μεταφρασμένες σε καθημερινά θύματα. Να ξεριζώσουμε το νεοναζιστικό μόρφωμα του χρυσαυγιτισμού -και τις ακροδεξιές εκφάνσεις του από τα παλιά- όπως εκφράζεται από τα βουλευτικά έδρανα και την προϊούσα παρουσία του όπως εδράζεται από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που εξακολουθούν να το στηρίζουν. Η δικαιολογία και η επίκληση του «δεν γνώριζα, δεν ήξερα για τους δολοφόνους» έκλεισε οριστικά.

Η αναγκαιότητα να αντιπαρατάξουμε σε αυτά τα φαινόμενα την κοινωνική και πολιτική αλληλεγγύη, το διεθνισμό και τον μαχητικό αντιφασισμό στο δρόμο, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Να τους τσακίσουμε χωρίς έλεος!..

                                                         Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»

                       Εξέγερση για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία, τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

                                              Επικοινωνία με την συλλογικότητα: masovka@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License