Χάγη: Αλληλεγγύη σε εξεγερμένους/ες


Χθες το βράδυ μια ντουζίνα αναρχικοί/ές έκαναν μια βόλτα στην γειτονιά Schilderswijk* στην Χάγη. Κρεμαστήκαν 5 πανό και μοιράστηκε κείμενο. Περιληπτική μετάφραση του κειμένου:

Αλληλεγγύη σε εξεγερμένους/ες

Δέκα χρόνια πριν Έλληνες μπάτσοι σκότωσαν τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, γεγονός που, μέσω την απόρριψης της εξουσίας, άνοιξε τον δρόμο για νέους τρόπους οργάνωσης.

Δέκα χρόνια μετά η ιδέα της εξέγερσης βγαίνει στην επιφάνεια ξανά, αυτή τη φορά στην Γαλλία. Το κίνημα, που απορρίπτει και αυτό το κράτος και την εξουσία του απαιτεί: το οικονομικοπολιτικό σύστημα μπορεί να πάει στο διάλο!

Αυτή τη βδομάδα κρατούμενοι/ες στο Κουρακάο εξεγέρθηκαν ενάντια στις άθλιες συνθήκες στις οποίες κρατούνται και απαιτούν να μιλήσουν απευθείας στον υπουργό.

Ζήτω η εξέργερη!

Ζήτω η Αναρχία!

*Schilderswijk είναι μια γειτονιά στην Χάγη γνωστή για την φτώχεια που επικρατεί και οι περισσότεροι/ες είναι από μη "δυτικές" χώρες (Τουρκία, Μαρόκκο και Σουρινάμε).

Περισσότερα και φωτογραφίες (αγγλικά): https://autonomendenhaag.wordpress.com/2018/12/16/anarchist-walk-through-the-schilderswijk/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License