post image

Οι νέες εκδόσεις-επανεκδόσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών.

Στηρίζουμε τους φυλακισμένους αγωνιστές ηθικά-πολιτικά-υλικά

 

ΑΤΖΕΝΤΑ 2019- Αφιέρωμα στο αντιφασιστικό κίνημα

Στην παρούσα ατζέντα γίνεται μια προσπάθεια ανίχνευσης και ανάδειξης του αντιφασιστικού κινήματος, καθ’ όλη τη διάρκειά του. Ιχνηλατούμε τον αντιφασισμό από τα τέλη του 19ου αιώνα ως αντίδραση στην εμφάνιση φασιστικών, ναζιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων, την εξέλιξή τους με την άνοδο και πτώση του ναζισμού και καταλήγουμε στη σημερινή εποχή όπου αναμοχλεύεται η φασιστική ιδεολογία και αναδύονται νέες φασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις. Σε παγκόσμια κλίμακα, αντιδραστικά ακροδεξιά-δεξιά κόμματα μπαίνουν πλέον στο πολιτικό προσκήνιο, πιέζοντας σε λύσεις «κάθαρσης» τόσο για τον εσωτερικό όσο και για τον εξωτερικό εχθρό. Στην αντίπερα όχθη, ένα ευρύ αντιφασιστικό τόξο, δίνει καθημερινά μάχες για να μην ξαναζήσουμε την αποκτήνωση της ανθρωπότητας ή να γίνουμε απλοί θεατές στην εκκόλαψη του φιδιού. Αυτή είναι η ιστορία των επαναστατών/τριών, των εξεγερμένων, των μαχητών/τριών ενάντια στον απολυταρχισμό, που γιγάντωσαν την αντίσταση απέναντι στο κτήνος του φασισμού και συνεχίζουν να παλεύουν για την ελευθερία και την ισότητα...

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008 (επανέκδοση) Η μπροσούρα αυτή εκδόθηκε τον Μάη του 2009, όταν σύντροφοι,μεταξύ αυτών και ο Λ.Φούντας, στον οποίο και αφιερώνεται η έκδοση, επιχείρησαν να αποτυπώσουν τις εμπειρίες, τις μνήμες και τα γεγονότα που σημάδεψαν τον Δεκέμβρη του 2008. Περιλαμβάνει ένα χρονικό της εξέγερσης του Δεκέμβρη, την κατάληψη στην ΓΣΕΕ, τις δράσεις αλληλεγγύης εντός και εκτός των συνόρων, τη στάση του κράτους, την καταστολή,τη θέση των μίντια κ της καθεστωτικής αριστεράς καθώς και τις επιστολές των φυλακισμένων συντρόφων σχετικά με τον Δεκέμβρη. Η επιλογή της επανέκδοσης της μπροσούρας επιχειρεί να ανακαλέσει στη συλλογική μνήμη τα γεγονότα εκείνα που διαμόρφωσαν την εξέγερση του Δεκέμβρη, που διατάραξαν συθέμελα την κοινωνική ειρήνη, να καταδείξει την αποδοχή που οι πρακτικές και τα προτάγματα του α/α κινήματος είχαν από μεγάλα κοινωνικά κομμάτια.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΕΝΑ ΜΠΑΜ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ (επανέκδοση) Πέντε ζώα, ένα αυτοκίνητο, ένα ποδήλατο και µια µικρή που ακούει στο όνοµα Μίνθη ξεκινάνε, συµπορεύονται, ανακαλύπτουν και επιβιώνουν σε κόσµους µαγικούς, πρωτόγνωρους µα και βίαιους, ύστερα από χρόνια αιχµαλωσίας µεταφέροντας τον ιό της απελευθέρωσης. Μια ιστορία για παιδιά, ένα ΜΠΑΜ για όλους… στο µυαλό, στη καρδιά, στα λουκέτα.

ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΠΟΛΗ

Στην Κανονικούπολη ο κύριος Κανονικούλης ζει κανονικότατα κανονικά με πολλούς κανόνες και κανονισμούς, μέχρι που αποφάσισε να επισκεφθεί την Διαφορετικούπολη, όπου οι μόνοι «Κανώνες» είναι του κανώ οι αγώνες..

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License