Η συγκέντρωση – μικροφωνική πληροφόρησης για τον Διεθνισμό και τον Μαχητικό Αντιφασισμό στο Σύνταγμα (15/12)

Το Σάββατο 15/12 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με πρόταγμα την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ Αλβανών, Μακεδόνων και Ελλήνων εργατών κάνοντας σαφές πως ο Μαχητικός Αντιφασισμός είναι παρών και ανάχωμα απέναντι στην εθνικιστική πρόκληση εχθρικού μετώπου μεταξύ Αλβανίας-Ελλάδας από ακροδεξιές οργανώσεις και φορείς της δεξιάς. Η αντι-αλβανική και αντι-μακεδονική υστερία μίσους και εθνικισμού που επιχειρείται για την συγκρότησης μαζικής ακροδεξιάς μας αποδείκνυει την ανάγκη για μια ταξική διεθνιστική αντικαπιταλιστική στρατηγική των οργανώσεων για κοινούς αγώνες με τους Τούρκους, Μακεδόνες και Αλβανούς εργάτες.

Το Σάββατο 15/12 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με πρόταγμα την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ Αλβανών, Μακεδόνων και Ελλήνων εργατών κάνοντας σαφές πως ο Μαχητικός Αντιφασισμός είναι παρών και ανάχωμα απέναντι στην εθνικιστική πρόκληση εχθρικού μετώπου μεταξύ Αλβανίας-Ελλάδας από ακροδεξιές οργανώσεις και φορείς της δεξιάς. Η ΟΡ.Μ.Α. με πλήθος αγωνιστών πραγματοποίησε διεθνιστική πληροφόρηση του κόσμου μέσω μικροφωνικής ανακοινώσεων και διανομής της Αντιφασιστικής Φρουράς σε όλη την πλατεία συνομιλώντας με περαστικούς πολίτες σε πολύ θετικό κλίμα. Επίσης, σημαντική ήταν η πολυπληθής συμμετοχή συντρόφων της Αναρχίας με δικό τους κάλεσμα και πλαίσιο.

Σε αυτά τα πλαίσια καταγγέλουμε την πολιτική δολοφονία του Αλβανού εργάτη Petrit Zifle από “κομματικό” στέλεχος/εγκλημάτια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η δολοφονική πολιτική γραμμή της Χ.Α. είναι η εφαρμογή του φασισμού και η επίθεση της στην κοινωνία. Ομοίως, καταγγέλουμε την προσπάθεια της ΝΔ και της ακροδεξιάς να ηρωποιήσουν τον εθνικιστή τρομοκράτη Κατσίφα και να δημιουργούν κλίμα μίσους απέναντι στα ταξικά αδέλφια μας τους Μακεδόνες και τους Αλβανούς. Δεν θα ανεχτούμε την αναβίωση της στοχοποίησης και τρομοκρατίας εις βάρος του Αλβανικού λαού από τον ελληνικό εθνικισμό και το αστικό κράτος. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και οι εθνικιστικές σχολικές καταλήψεις αποτελούν πρόκληση και ως τέτοια οφείλει να την αντιμετωπίζει το ταξικό κίνημα και να την εξουδετερώνει με μαχητικά χαρακτηριστικά. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι συνεχής και με επιμονή θα εκδιώξουμε κάθε φασιστικό θύλακα μέσα από τα σχολεία και τη Nαυπηγοεπισκευαστική Zώνη του Περάματος μέχρι τον αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη Κέρκυρας.

Το Σάββατο η όποια υπόνοια εμφάνισης ακροδεξιών στην πλατεία έπεσε στο κενό. Η Αθήνα παραμένει μια αντιφασιστική πόλη και κέντρο της πολιτικής μας προάγει την φιλία μεταξύ των λαών και δεν αφήνει περιθώρια στην μισαλλόδοξη ρητορεία. Ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και υποστήριξη στην αντιφασιστική πολιτική κατεύθυνση που βάζουμε. Αντιθέτως, το κράτος και η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει ως εχθρικές τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και προέβει στο κλείσιμο του Μετρό Συντάγματος από τις πρωινές ώρες και στοίχισε διμοιρίες των ΜΑΤ πέριξ της πλατείας. Η δημιουργία δήθεν κλίματος ταραχής και η παρεμπόδιση μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας για μία συγκέντρωση κοινωνικής απεύθυνσης αποτελεί ένα παράλογο και ανεδαφικό επιχείρημα του κράτους που αποτέλεσμα έχει να σιγοντάρει την ακροδεξιά, αλλά επουδενί δεν μπορεί να καταστείλει τους αγώνες μας. Εντύπωση προκάλεσε και η εσπευσμένη αλλαγή χώρου της διαδήλωσης από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, αποφεύγοντας το Σύνταγμα, και ενισχύοντας το κλίμα έντονης αστυνόμευσης και αποκλεισμού του κέντρου, την στιγμή που η αντιφασιστική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε 1μιση ώρα νωρίτερα και δεν λειτουργούσε ανταγωνιστικά. Ο αντιφασισμός αποτελεί αναπόσταστο κομμάτι των εργατικών αγώνων.

Η αντι-αλβανική και αντι-μακεδονική υστερία μίσους και εθνικισμού που επιχειρείται για την συγκρότησης μαζικής ακροδεξιάς μας αποδείκνυει την ανάγκη για μια ταξική διεθνιστική αντικαπιταλιστική στρατηγική των οργανώσεων για κοινούς αγώνες με τους Τούρκους, Μακεδόνες και Αλβανούς εργάτες.

 

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

ormantifa.org | orma@riseup.net | τηλ: 6939684508

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License