Η πατριαρχία περιέχει πάνω από 70 ουσίες οι οποίες είναι γνωστό οτι προκαλούν γυναικοκτονίες.

Τη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου βρέθηκε το άψυχο σώμα της Ελένης στη θάλασσα. Το είχαν πετάξει οι δολοφόνοι της, αφου πρώτα τη βίασαν, τη ξυλοκόπησαν και τη στραγγάλισαν. Τις επόμενες μέρες ακολούθησε ο δεύτερος θάνατος της Ελένης, στα αστυνομικά ρεπορτάζ και στα σόσιαλ μίντια. Πλήθος ειδικών στη προσπάθεια τους να εκλογικεύσουν το έγκλημα, έκαναν διάχυση της ευθύνης(δραστών-θύματος) και μερική απενοχοποίηση των δραστών. Μήπως είχαν σχέση? Μήπως εκδιδόταν? Μήπως ήταν όμορφη? Μήπως οι δράστες ήταν υπό την επήρεια ουσιών?

ΜΗΠΩΣ Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ?

Δε θα μπορούσαμε να δούμε αυτή τη δολοφονία σαν μεμονωμένο περιστατικό, είναι η συνέχεια στις χιλιάδες γυναικοκτονίες που πραγματοποιούνται απο άντρες. Αυτοί οι άντρες δεν ανήκουν σε κάποια ράτσα ειδική, σε κάποιο είδος δολοφόνων, είναι άντρες καθημερινοί. Όπως χιλιάδες που κακοποιούν τις συζύγους τους, τις κόρες τους, τις φίλες τους, τις σεξεργάτριες(βλ. πουτάνες), τις μετανάστριες.

Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των εγκλημάτων. Δεν είναι άλλοι απ’τα κοράκια των ειδήσεων που ενοχοποιούν τα θύματα για το βιασμό τους, τους δικαστές που φυλακίζουν κορίτσια που αμύνθηκαν στο βιαστή. Την κοινή γνώμη για τη σχετικοποίηση των γυναικοκτονιών και τη μετάθεση της ευθύνης απο το δολοφόνο στο θύμα. Τέλος ένα μπράβο για τη κατάντια της ελληνικής τηλεόρασης, τις γλάστρες και τους επίδοξους στυλίστες που ως άλλοι διαμορφωτές κοινής γνώμης καθημερινά μειώνουν, εξευτελίζουν και χρησιμοποιούν τις γυναίκες ως αντικείμενα.

Χιλιάδες γυναικών βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν χωρίς αυτά τα εγκλήματα να δουν το φως της δημοσιότητας. Ήταν μετανάστριες, φτωχές σεξεργάτριες, ρομά, τράνς οροθετικές, ελληνίδες λαικές.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΧΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ

Η ΕΛΕΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου(α.δ.ρε.) Δεκέμβρης 2018

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License