Σχετικά με τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από μπράβους

Εργοδότης έβαλε μπράβους να δείρουν πρώην εργαζόμενο του επειδή τον πήγε στην επιθεώρηση εργασίας και δεν υπέγραφε τα σχετικά έγγραφα που ήθελε το αφεντικό.

Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, εργοδότης έβαλε μπράβους να δείρουν πρώην εργαζόμενο του επειδή τον πήγε στην επιθεώρηση εργασίας και δεν υπέγραφε τα σχετικά έγγραφα που ήθελε το αφεντικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος ήταν διανομέας στον τομέα του επισιτισμού στην περιοχή Περιστέρι. Πήγε το αφεντικό του στην επιθεώρηση όντας υποασφαλισμένος, αυτός τον απέλησε και έκτοτε αρχίσανε απειλές προκειμένου εκβιαστικά να υπογράψει τα σχετικά χαρτιά που θα βγάλουν λάδι το αφεντικό. Αφού δεν υπέκυψε, στη νέα δουλειά που βρήκε, του κάνανε ψεύτικη παραγγελία όπου του τη στήσανε μπράβοι και τον δείρανε επειδή αρνήθηκε εκ νέου να υποκύψει στον εκβιασμό.

Δεν παραθέτω τα δημοσιεύματα για να αποφύγω την όποια διαφήμιση σε site αλλά μπορείτε πολύ εύκολα να τα βρείτε με απλή αναζήτηση. Έχει βγάλει και σχετική καταγγελία η ΠΟΕΕΤ.

Όποιος γνωρίζει ας δώσει πληροφορίες σχετικά με το γεγονός (το όνομα της επιχείρησης που εργαζότανε κτλ).Επιπλέον αν υπάρχει η δυνατότητα κάποιας δράσης αλληλεγγύης από συλλογικότητες/οργανώσεις ας ενημερώσει κάποιος γιατί τέτοια γεγονότα δε πρέπει να μένουνε αναπάντητα.

από @@ 25/12/2018 5:57 μμ.


Το κατάστημα λεγεται "ΒΕΑΚΗ 56" ,στην οδό Αιμίλιου Βεάκη στο Περιστέρι.Ειναι σουβλατζίδικο 

https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/12/blog-post_323.html?m=1


Ο SHAKIL CHAUDHRY MOHAMMAD εργαζόταν σε επισιτιστική επιχείρηση στο Περιστέρι ως διανομέας, υποασφαλισμένος σε σχέση με τη πραγματική απασχόληση (από 29/08/2017 έως 24/09/2018 και ωράριο εργασίας έξι ώρες το λιγότερο έως 12 ώρες το ανώτερο ημερησίως).

Όταν διαπίστωσε ότι τα ελάχιστα ένσημα που τον ασφάλιζαν δεν επαρκούσαν για την ανανέωση της άδειας παραμονής κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας και έκτοτε άρχισε ο Γολγοθάς του. Απολύθηκε από τον εργοδότη, αλλά και από την επόμενη επιχείρηση όταν "ενημερώθηκαν" ότι είχε καταγγείλει τον προηγούμενο.

Δέχονταν απειλητικά μηνύματα να προσέλθει να υπογράψει ότι δήθεν εξοφλήθηκε και να αποσύρει την καταγγελία του. Κατάφερε να βρει μια ακόμη εργασία και τη Παρασκευή τη νύχτα τον έστειλαν με παραγγελία σε μια διεύθυνση που του επισημάνθηκε να μη χτυπήσει το κουδούνι και να πατήσει τη κόρνα του δικύκλου.

Αντί για τους παραλήπτες της παραγγελίας βγήκαν από αυτοκίνητο δύο μπράβοι που του ζήτησαν να υπογράψει τις απαιτήσεις του αφεντικού, αρνήθηκε και αντί φιλοδωρήματος δέχθηκε ανηλεή χτυπήματα.

Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο και έπεται η συνέχεια για την αναγκαία ποινική διαδικασία.

Ενημερώσαμε ήδη το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ και θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα.

Η ΠΟΕΕΤ καταγγέλλει τη βία και εκμετάλλευση που επικρατεί στον Επισιτισμό.

Τα επιδόματα εορτών και αδείας είναι άγνωστη έννοια, τακτοποιούνται μόνο ασφαλιστικά και όπου καταβάλλονται λόγω τραπεζικής μισθοδοσίας, οι εργαζόμενοι εκβιάζονται να επιστρέφουν τα χρήματα πίσω στους εργοδότες.

Οι συνθήκες υποκόσμου που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι όνειδος για μια ευνομούμενη πολιτεία, οι υπηρεσίες του Κράτους οφείλουν να στηρίξουν τον κόσμο της εργασίας.

πηγή

από Αθηναίος 06/01/2019 7:40 μμ.


Τι γίνεται τελευταία στο Περιστέρι; Τη μία δέρνουν μετανάστες στο Μπουρνάζι, την άλλη δέρνουν διανομέα, την άλλη απολύουν έγκυο από φούρνο, την άλλη μπράβοι αλληλοπυροβολούνται μεσημεριάτικα στην πόλη, την άλλη γεμίζει φασιστοτρικάκια η πόλη... Κι όλα αυτά που περιγράφω είναι σκηνικά του τελευταίου ένα-ενάμησι χρόνου, δεν είναι προπέρσινα ξερωγώ. Παλιά υπήρχε έντονη κινηματική ετοιμότητα και δράση στο Περιστέρι και τέτοια περιστατικά ήταν σπάνια. Υπάρχει κανάς σύντροφος ντόπιος να μας πει τι παίζει στην πόλη τελευταία;

από Αλητεια 25/04/2019 1:03 μμ.


Έχουμε παραδόσει τις πόλεις μας στο φασισμό του επιχειρηματικού κόσμου. Στις γειτονιές μας κάνουν κουμάντο οι μπράβοι , οι προστάτες και η μαφία της πρεζας και του κάθε ελληναρα αλήτη . Το τελευταίο περίπτερο έχει τους μπράβους του. Την πέφτουν παντού σε όλους ακόμα και στα γήπεδα. 

 

Οι πόλεις μας ανηκουν σε εμάς. Τον Έλληνα ντελιβερι, τον Πακιστανό που καθαρίζει τζάμια, τον Αλβανό της βιομηχανικής παραγωγής .τον νέο που παράγει προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής, υγείας κλπ κλπ. Όλους εμάς, τους προλετάριους των 500 ευρώ. 

Απαιτουμε άμεσα και θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για:

Άμεση κατάργηση των 24ωρων ίντερνετ καφέ

Άμεση αλλαγή του καθεστώτος ενάντια στους πρεζεμπορες

Άμεση αλλαγή του ωραριωρ των νυχτερινών κέντρων όπως σε όλη την ευρωπη. Ο τόπος μας ανήκει και δεν θα γίνει απέραντο καζίνο και ξενοδοχείο ούτε εμείς οι σερβιτόροι και μασατζουδες τους. 

Αύξηση μισθών , επιδόματα και πλαφόν στις τιμές του ενοικιου.

 

Θέλουμε τις πόλεις μας πίσω. Αλλάζουμε ταχυτητα. Θα υπάρξουν πλέον παρακολουθήσεις, ονόματα , αντίποινα σε όσους μας στερούν την ποιοποιό ζωής στη πόλη και τα όνειρα μας. Παίρνουμε τον νόμο στα χεχέρ μας απέναντι στους πρεζεμπορες, τους μπράβους και τους πουλημένους μπάτσους. 

Είμαστε οι εργάτες αυτού του τόπου, δίχως χρώμα, σύνορα και θρησκεία. Μιλήστε για μας στο #εργοκ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License