Η αντιπληροφόρηση είναι υπόθεση όλων μας. Αυτοοργάνωση, συμμετοχή, ευθύνη.


Το Αthens Indymedia αποτελεί βασικό μέσο αντιπληροφόρησης, μια ανοιχτή αυτοοργανωμένη δομή του οριζόντιου αντιστασιακού κινήματος, σημαντική για τη διάχυση των ιδεών του και την ανάπτυξή του, μέσα από τον λόγο και την ενημέρωση των διαφορετικών τάσεών του. Θεωρούμε ότι με τη μέχρι τώρα δραστηριότητά του το athens.Indymedia έχει υπηρετήσει με συνέπεια αυτόν τον σκοπό κι έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα εξέλιξης, παρά τις πολλές και διαφορετικές δυσκολίες.

Στο διάστημα των δεκαέξι χρόνων λειτουργίας του Athens Indymedia δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι έχουν βοηθήσει με διάφορους τρόπους στο στήσιμο, την λειτουργία του και την βελτίωσή του. Σε αυτήν την βοήθεια προσβλέπουμε και σήμερα. Χρειάζεται να τονιστεί πάλι ότι η παρατεταμένα ελλειπής στελέχωση του μέσου, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις προς το κίνημα, δυσχεραίνει σαφώς τη λειτουργία του. Η αύξηση των μελών της Διαχειριστικής Ομάδας είναι απαραίτητη, τόσο για την ταχύτερη ενημέρωση, όσο και για την ακριβέστερη τήρηση της Πολιτική Δημοσίευσης, μέσω του συλλογικότερου ελέγχου και του περιορισμού των λαθών λόγω φόρτου εργασίας.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι μ' ένα χάσμα ανάμεσα στον οριζόντιο χαρακτήρα του μέσου και στην ισχνή συμμετοχή συντρόφων που το χρησιμοποιούν. Πρόκειται για μια έκφραση αναθετικότητας, αντίθετη στην κοινή μας ανάγκη και στο κοινό μας πρόταγμα για αυτοοργάνωση. Απευθυνόμαστε στους συντρόφους χρήστες του μέσου, θεωρώντας ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες κι έναν κοινό τρόπο.

Εκτός από την άμεση συμμετοχή στην Διαχειριστική και στην Τεχνική Ομάδα, προτείνουμε προσθετικά, την ενίσχυσή της αντιπληροφόρησης και την πιο γόνιμη σύνδεση μέσου-κινήματος μέσω της συνεισφοράς στις άμεσες ανταποκρίσεις από κινητοποιήσεις και της ενημέρωσης από δικαστήρια, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, δράσεις κλπ.

Ενημερωτική υποσημείωση: Η κατάσταση υπολειτουργίας του μέσου παραμένει, κατόπιν πολλαπλών άκαρπων εκκλήσεων συμμετοχικής ενίσχυσης της Διαχειριστικής Ομάδας. Σ' αυτή τη συνθήκη αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε προσωρινές παύσεις της δυνατότητας ανάρτησης στις κατηγορίες Συζητήσεις-Ερωτήσεις-Απόψεις και Αναδημοσιεύσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συντρόφων χρηστών, χωρίς να περιοριστεί η ροή της κινηματικής ενημέρωσης περισσότερο απ' όσο συμβαίνει λόγω της υποστελέχωσης του μέσου. Η πρώτη παύση ξεκινάει την 11 Ιανουαρίου και θα έχει διάρκεια δυο εβδομάδες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License