Επεισοδιακά έχει μπει η χρονιά στις φυλακές Κορυδαλλού η απόδραση δυο κρατουμένων ξύπνησε απότομα το υπουργείο δικαιοσύνης από το ληθαργο των γιορτών. Πειθαρχικες κυρώσεις και καταστολή με το πρόσχημα της ασφάλειας. Τι κι αν διαμαρτυρόμαστε εδώ και καιρό για τις τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης, χωρίς συνεχή προσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια, ζεστό νερό, αξιοπρεπή διατροφή και θέρμανση στα κελιά που κρατούμαστε ,μόνο όταν καποιοι θαραλλεοι πηδηξαν τη μαντρα τότε μας ξαναθυμήθηκε το υπουργείο.

Για να μπεις λέμε στη φυλακή η πόρτα είναι τεράστιες, οι προφυλακίσεις αθροες και οι ποινες εξοντωτικές για να βγείς όμως υπάρχει μια μικρή τρυπίτσα που περναμε με το σταγονόμετρο προς τα έξω. Την ίδια άποψη έχουν και οι περίπου είκοσι κρατούμενοι που έχουν υπογράψει για αποφυλάκιση από περισυ και περιμενουν πάνω από ένα μήνα για να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός. Υποστελέχωση υπηρεσιών στο διοικητήριο, κρύο, υγρασία, αυτοκτονίες και ατέρμονη αναμονή και απόγνωση είναι η καθημερινοτητα μας ως κρατούμενοι. Οι υπευθυνοι βεβαια φαινεται πιστευουν οτι ανήκουν στο αμερικανικο δημόσιο και περιμένουν να χτιστεί το τείχος του Τραμπ στο Μεξικο για να ξεκινησουν να δουλεύουν.

Καλούμε λοιπόν τον υπουργό δικαιοσύνης να λύσει πρώτα βραχυπροσθεσμα και άμεσα τα προβληματα θέρμανσης ,διατροφής, ζεστού νερού στη φυλακή καθώς και τη άμεση στελέχωση του διοικητηριου και ύστερα μακροπρόθεσμα με βιωσιμες και ολοκληρωμενες λύσεις.

Καλούμε τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Πειραία (εισαγγελία, συμβούλια πλημ/κων) σε άμεση εγρηγορση στην έκδοση διαταξεων και βουλευματων για να συνεχιστεί η αποσυμφορηση του ιδρύματος.

Καλούμε ανέξαρτητους φορείς (συνηγορος του Πολίτη κτλ) και συλλογικοτητες να έρθουν να δουν ιδιοις ομμασσι τις συνθηκες που επικρατουν εντός του ιδρύματος με χαμηλές θερμοκρασίες.

Καλούμε τέλος οποιαδηποτε συλλογικότητα ή ατομικότητα το επιθυμεί να στηρίξει τα δίκαια αιτηματα μας ,να ρίξει χρώμα (πολλούς τενεκέδες) στο σκοτάδι των υπευθύνων φωτίζοντας τους για μια ακόμη φορά, για να πάψουν επιτέλους να αναμασουν την καραμέλα της ασφάλειας και να δείξουν την ανθρωπιά και την ευαισθησία που είναι η επιβαλλουσα απέναντι στα αληθινά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κρατούμενοι.

Από Δευτέρα 14/1 οι δικαιολογίες θα εχουν τελειώσει και δεσμευόμαστε ,ότι παρόλες τις πολικές θερμοκρασίες, το 2019 προκειται να είναι μια θερμή χρονιά σε επίπεδο κινητοποιησεων.

Κρατουμενοι Φυλακων Κορυδαλου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License