Ο Σαχζάτ Λουκμάν ήταν ο πρώτος δολοφονημένος οικονομικός μετανάστης με όνομα κι επίθετο που δολοφονήθηκε από την Χρυσής Αυγής για τον οποίο υπήρξε ταυτοποίηση δραστών. Με τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών το Γενάρη του 2013 επιβεβαιώθηκαν όλοι οι «ψίθυροι» αλλά και οι δημόσιες πολιτικές καταγγελίες: η Χρυσή Αυγή είχε «απασφαλίσει» τα μέλη της τα οποία προχωρούσαν οργανωμένα σε δεκάδες σπίτια, καταστήματα μεταναστών αλλά και σε απλούς περαστικούς.

Η επίσημη κρατική, ρατσιστική ακροδεξιά ρητορεία για την κατωτερότητα και την επικινδυνότητα όλων των μεταναστών δημιουργούσε κλίμα κοινωνικού κανιβαλισμού. Το αστικό μπλοκ μέσα από το σπεκουλάρισμα των ΜΜΕ και τον ανοιχτή συνεργασία της αστυνομίας, πριμοδότησε τον ναζιστικό μηχανισμό να ξεκινήσει τις πολιτικές δολοφονίες, με σκοπό της ιδεολογική και οργανωτική διάσπαση και τρομοκράτηση του ταξικού κινήματος. Δυστυχώς, εκείνη την εποχή το αντιφασιστικό ταξικό κίνημα στάθηκε απροετοίμαστο ακόμα να απαντήσει και να ανακόψει τους φασίστες, αφήνοντας σε μια τέτοια πολιτική δολοφονία ένας περιφερειακό τοπικό χαρακτήρα σαν να ήταν ένα κοινό έγκλημα στα Πετράλωνα αντί για κεντρικό πολιτικό ζήτημα που επιβάλει σύσσωμη μετωπική αντεπίθεση από τις δυνάμεις της εργατικής τάξης. Έπρεπε να περάσουν 8 μήνες να υπάρξει η επίθεση στο ΠΑΜΕ και η δολοφονία του Π. Φύσσα για να υπάρξει μαζική αντίδραση.

Στο σήμερα, σε ένα παρόμοιο κλίμα, εθνικιστικού παροξυσμού και προώθησης της ακροδεξιάς ρατσιστικής ατζέντας από αστούς και καναλάρχες, με την επαναφορά της αντι-Αλβανικής και αντι-Μακεδονικής υστερίας, ο Πετρίτ Ζίφλε αποτέλεσε το θύμα άλλης μίας πολιτικής δολοφονίας από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, με θύτη τοπικό στέλεχος της, Δημήτρη Κουρή, στην Κέρκυρα 26/11. Όμως, σήμερα δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τις ολιγορίες του παρελθόντος, το ταξικό κίνημα έχει καταφέρει, με τα εργαλεία του Μαχητικού Αντιφασισμού, να απομονώσει τους φασίστες και να αποδυναμώσει τον μηχανισμό τους. Η δολοφονική πολιτική γραμμή για την επιβολή του φασισμού διαπερνά κάθε βαθμίδα της Χρυσής Αυγής και οι τοπικές οργανώσεις και εκδηλώσεις της παραμένουν ορμητήρια για τις κανιβαλιστικές πρακτικές τους.

Ο αντιφασισμός αποτελεί αναγκαιότητα και πρωτεύον πολιτικό ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά επίθεση, με όραμα την συμφιλίωση και ειρήνη μεταξύ των λαών των Βαλκανίων. Η συγκρότηση διεθνιστικής αντικαπιταλιστικής στρατηγικής και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κοινών αγώνων με αλβανούς, τούρκους και μακεδόνες εργάτες είναι ο μοναδικός πολιτικός άξονας που μπορεί να αντισταθεί στην προσπάθεια συγκρότησης μαζικής εθνικιστικής ακροδεξιάς.

Καλούμε τις οργανώσεις και τον κόσμο της εργατικής τάξης στην αντιφασιστική διαδήλωση στα Άνω Πετράλωνα, το Σάββατο 19/01 στις 12:00 στην πλατεία Μερκούρη για να διατρανώσουμε την ταξική αλληλεγγύη και την επιμονή μας στο τσάκισμα των φασιστών.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License