Στις 21 Ιανουαρίου κλείνουμε έναν χρόνο από τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia που έγινε κατά την διάρκεια του πρώτου μακεδονικού συλλαλητηρίου από παρακρατικούς φασίστες.

Μέσα από τα φετινά συλλαλητήρια, φάνηκε έντονα η παρουσία από «απλούς Έλληνες πατριώτες» μέχρι και τις γνωστές σε όλους μας παρακρατικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή και συνεπώς οι νεοναζί, εθνικιστές ακόλουθοι της. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κατάληψη Libertatia δε θα είχε καεί ποτέ, αν όλοι αυτοί -οι κατά τα άλλα φιλήσυχοι Έλληνες πολίτες- δεν είχαν δώσει την κοινωνική νομιμοποίηση στους φασίστες να διεκδικήσουν δημόσιο χώρο και να τους δωσούν πάτημα να επιβληθούν όπου και σε όποιον θελήσουν χωρίς κανέναν, οξύνωντας τον εθνικιστικό παροξυσμό και την νεοναζιστική πλήξη με αφορμή αυτήν την φορά το όνομα της Μακεδονίας. Γνωρίζουμε ακόμα, ότι δε θα είχε γίνει ποτέ ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia αν οι μπάτσοι, η κυβέρνηση και γενικότερα κεφάλαιο, κράτος, παρακράτος και ΜΜΕ δεν αναζητούσαν συνεχώς την διάχυση του εθνικισμού, και του μίσους και τον πόλεμο στα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Ξέρουμε επίσης, πως κάθε ένας από τους κατά τα άλλα απλούς πατριώτες -όπως αυτοαποκαλούνται- ευθύνεται έμμεσα ή άμεσα για τον εμπρησμό της κατάληψης με τη συνενοχή του.

Άμεσα σύντροφοι και συντρόφισσες κινητοποιήθηκαν συγκροτώντας τη συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia μέσω της οποίας ξεκίνησε η ανοικοδόμηση του κτηρίου (Rebuild Libertatia). Εμείς ως Αναρχική Μαθητική Ομάδα Αταξία, στηρίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία και δράση καθώς πιστεύουμε ότι η Libertatia στέκει ως ένα σύμβολο ενός συνεχούς και ακλόνητου αγώνα, απέναντι στην καπιταλιστική πλήξη και την εξουσία. Αλλά και ως σύμβολο του αντιφασισμού, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Η ανοικοδόμηση του κτηρίου σηματοδοτεί και την υπεράσπιση των όσων υποστηρίζουμε τόσο καιρό, για ό,τι έχουμε παλέψει. Οι καταλήψεις είναι κτήρια και όπλα των αγωνιστών, των καταπιεσμένων και αυτών που τόλμησαν να δράσουν για την διεκδίκηση των όσων μας αξίζουν. Όποιος/α τολμήσει να τα καταστρέψει θα μας βρει απέναντι του/της. Μέσα εκεί, βρίσκουμε στέγαση και χτίζουμε τον δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση και την κοινωνική επανάσταση. Υπερασπιζόμαστε τα κτήρια μας και δε φοβόμαστε κανέναν.

Καλούμε στην αντικρατική/ αντιφασιστική πορεία την Δευτέρα 21 Γενάρη στο μπλοκ της κατάληψης Libertatia.

ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η LIBERTATIA ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

10, 100, 1.000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αναρχική Μαθητική Ομάδα Αταξία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License