Κάτω τα χέρια από τη Mundo Nuevo | κατάληψη Terra Incognita

Εκκένωση κατάληψης στη γειτονιά μας: Ούτε να το σκέφτεστε!!!

post image

Την Τετάρτη το πρωί πληροφορηθήκαμε πως κλιμάκιο του Οκανά (που έχει έρθει σε συμφωνία με τον Δήμο Θέρμης-ιδιοκτήτη του κτιρίου) έκοβε βόλτες έξω από την κατάληψη Mundo Nuevo, κατοπτεύοντας τον χώρο προς πιθανή του αξιοποίηση. Ακόμη μια φορά επιστρατεύεται η στρατηγική της καταστολής μέσω της επίκλησης στην κοινωνική ευαισθητοποίηση, καθώς ούκ ολίγες φορές το κράτος εμφανίζει σενάρια αξιοποίησης των υπό κατάληψη κτιρίων, με κριτήρια κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας. Κάποτε στην κατάληψη "Δελτα" ήταν η ανάγκη της στέγασης φοιτητριών και φοιτητών, στην κατάληψη "Ορφανοτροφείο" η δημιουργία ξενώνα χρόνια πασχόντων και τώρα στη Mundo Nuevo η δημιουργία ξενώνα απεξάρτησης.

Η καταστολή όμως δεν εξανθρωπίζεται. Τη στιγμή που βάλεται και η βασική ανάγκη για στέγαση, άλλοι έχουν και κρατούν κοινωνικά ανεκμετάλλευτα χιλιάδες σπίτια. Σε αυτά τα σπίτια εμείς δίνουμε κάθε μέρα ζωή. Καλύπτουμε τις ανάγκες μας, στεγάζουμε τις επιθυμίες μας, συναντιόμαστε, ονειρευόμαστε. Ονειρευόμαστε το τέλος αυτού του κόσμου και την αρχή ενός νέου. Σε αυτή τη γειτονία βρισκόμαστε 15 κατειλημμένα χρόνια και κάθε μέρα για μας είναι και μια στιγμή αγώνα, γι αυτό και προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση:

Η γειτονιά αυτή, βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση

Ένα βήμα καταστολής, κηρύσσει πόλεμο

Κάτω τα χέρια από την κατάληψη Mundo Nuevo

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License