Σχετικά με τις αναδημοσιεύσεις από κινηματικά μέσα

Για την μορφή των αναδημοσιεύσεων από κινηματικά μέσα που θεωρούμε ότι συνάδουν με τον σκοπό της βελτίωσης της παρουσίασης των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο Athens Indymedia και της στήριξης της ευθύνης των συλλογικοτήτων στην κοινοποίηση των δραστηριοτήτων τους και του λόγου τους

Με σκοπό την βελτίωση της παρουσίασης των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο Athens Indymedia και την στήριξη της ευθύνης των συλλογικοτήτων στην κοινοποίηση των δραστηριοτήτων τους και του λόγου τους, ενημερώνουμε τους δημοσιευτές για την μορφή των αναδημοσιεύσεων από κινηματικά μέσα που θεωρούμε ότι συνάδουν με αυτό τον σκοπό. Ενημερώσεις από πολιτικές δραστηριότητες, καλέσματα και ανακοινώσεις μπορούν να αναδημοσιεύονται στο Athens Indymedia μόνο αν έχουν σταλεί από τον αρχικό συντάκτη και δημοσιευτή. Οι κινηματικές αναδημοσιεύσεις στις στήλες Αναλύσεις, Βιβλιοθήκη, Έντυπα-Αφίσες-Προκηρύξεις και Συζητήσεις-Ερωτήσεις-Απόψεις πρέπει να είναι επιμελημένες από τον αναδημοσιευτή και να συνοδεύονται από εισαγωγικό σημείωμα.


Το τελευταιο διάστημα, το Athens Indymedia λαμβάνει πλήθος τυφλών αναδημοσιεύσεων από συγκρεκριμένο/η/ους (ανα)δημοσιευτή/ές, χωρίς να αναγράφεται η πηγή, με παραποιημένες υπογραφές, καθώς επίσης και αλλοιωμένα και συρραμένα κείμενα.

Ο/η συγκεκριμένος/η/οι (ανα)δημοσιευτής/ές, χρησιμοποιώντας διάφορα κάθε φορά nicknames, αναρτούν δημοσιεύσεις στο Athens Indymedia χωρίς προηγουμένως να διασταυρώσουν αν οι δημοσίευσεις αυτές βρίσκονται ήδη αναρτημένες στο μέσο ή, σε άλλες περιπτώσεις, απλά αντιγράφουν το timeline των social media, καθώς επίσης αντιγράφουν πολλαπλές δημοσιεύσεις από συγκεκριμένα site την ίδια στιγμή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που σαν διαχειριστική ομάδα έχουμε δεχθεί παράπονα από συλλογικότητες και ομάδες ότι το κείμενο τους ή κομμάτι ενός κείμενου βρίσκεται ανερτημένο στο μέσο χωρίς την συγκατάθεση τους, με παραποιημένη υπογραφή, καθώς και περιπτώσεις συρραφής δυο ή και περισσότερων κειμένων.

Οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις, θεωρούμε πως είναι κακόβουλες και έχουν σκοπό να υποβαθμίσουν την αντιπληροφόρηση και συνολικότερα το Α/Α κίνημα, δημιουργώντας ταυτόχρονα στρεβλή εικόνα προς κάποιες ομάδες ή/και στρεβλή εικόνα των ομάδων προς το κίνημα.

Είναι επομένως κατανοητό πως, σε συνδιασμό την ελλειπή στελέχωση της διαχειρηστικής ομάδας, η διαχείρηση του μέσου και γενικότερα η εύρρυθμη ροή της πληροφορίας και της ενημέρωσης γίνεται ολοένα και δυσκολότερη.

Παρόλα αυτά, από τη μεριά μας θέλουμε να δηλώσουμε πως με τη συμμετοχή μας στη διαχειριστική ομάδα του Athens Indymedia προσπαθούμε να συμβάλλουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, στην αντιπληροφόρηση και γενικότερα στην προσπάθεια διαδόσης της φωνής των από τα κάτω, στη διάδοση της φωνής των ατόμων, των ομάδων, των συλλογικοτήτων που αγωνίζονται για έναν κόσμο δίκαιο, έναν κόσμο ισότητας, έναν κόσμο ελευθερίας.

Αυτού του είδους οι προσπάθειες απαξίωσης του μέσου, λοιπόν, δε μπορεί παρά να μας κάνουν να πεισμώνουμε ακόμη περισσότερο και να αποκτούμε ακόμα μεγαλύτερο ζήλο για μια πιο ποιοτική και άμεση αντιπληροφόρηση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License