Aναφορά αναρχικού πρόσφυγα αφού αφέθηκε προσωρινά απο τις ελληνικές φυλακές

the statement of a refugee anarchist ex prisoner after being temporary released from prison in greece 23/1

Συλλήφθηκα ξανά από την ελληνική αστυνομία ενώ ακόμα έχω πόνους από το σπάσιμο στα πλευρά που οι ίδιοι μου είχαν προκαλέσει μερικούς μήνες πριν.

link of the post about this torture: https://athens.indymedia.org/post/1590385/

 Με συνέλαβαν στην Πάτρα όπου με ανέκριναν με προσβολές και έπειτα απο πολλές παρακλήσεις μου για το τηλεφώνημα που δικαιούμουν , η απάντηση τους ήταν να με στείλουν σε ενα κρύο και εξαιρετικά βρώμικο δωμάτιο .

 Ήταν το μέρος που έπρεπε να κοιμηθώ ενώ ήταν τόσο αφόρητα βρώμικο που ένιωθα τα έντομα του κρεβατιού να περπατάνε πάνω μου. Ταυτόχρονα οι πόνοι στα πλευρά μου δεν με άφηναν να κοιμηθώ. Έτσι άρχισα να χτυπάω την πόρτα ζητώντας ένα παυσίπονο και η απάντηση που πήρα ήταν "πήγαινε κοιμήσου" .

Με δυσκολία άντεξα μέχρι το πρωί ,με μερικά λεπτά ύπνου , όπου στις 10 το πρωί ένας αστυνομικός ήρθε και μου είπε να σηκωθώ για να μου πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα. Με έφεραν σε ενα μέρος όπου ενα τραπέζι υπήρχε μπροστά μου με τον αριθμό της υπόθεσης μου και εκεί μου πήραν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα. Επίσης με έβγαλαν φωτογραφίες από διαφορετικά προφίλ.

 Οι αστυνομικοί του τμήματος που ήξεραν ότι είναι αναρχικός άρχισαν κοροϊδευτικά να με ρωτάνε "αλήθεια δεν πιστεύεις στην δημοκρατία;" "Αλήθεια δεν πιστεύεις στα σύνορα;" . Τελικά με ξαναέβαλαν στο κελί και μερικές ώρες αργότερα ο ίδιος αστυνομικός ήρθε και άνοιξε το παράθυρο της πόρτας λέγοντας μου "σήκω , έχεις δικαστήριο". Μου πέρασαν χειροπέδες και με οδήγησαν στα δικαστήρια.

 Αφού περίμενα για αρκετές ώρες τελικά στις 4 το απόγευμα θα ξεκινούσε το δικαστήριο αλλά δεν υπήρχε κανένας διερμηνέας οπότε ο δικαστής αποφάσισε την αναβολή του δικαστηρίου και αφέθηκα ελεύθερος για 7 ημέρες , μέχρι το επόμενο μου δικαστήριο που είναι στις 31 Ιανουαρίου. Έπειτα με οδήγησαν ξανά στο κελί και μερικα λεπτά αργότερα ένα λεωφορείο ήρθε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα. Στο πίσω μέρος του υπήρχαν μερικά κλουβιά διαστάσεων 50 εκατοστών / 1 μέτρου περίπου όπου με έβαλαν μαζί με άλλους δύο κρατούμενους στο ίδιο κλουβί.

 Δεν υπήρχε καν χώρος για να κάτσουμε και οι τρεις εκεί μέσα. Εκεί μείναμε διόμιση ώρες όπου κράτησε η διαδρομή απο την Πάτρα στην Αθήνα κατά την οποία ήμουν όρθιος σχεδόν σε όλη τη διαδρομή μιας και δεν χωρούσαμε. Περιμένοντας να ξεκινήσει το λεωφορείο ,οι αστυνομικοί άνοιξαν όλα τα παράθυρα ώστε να σιγουρευτούν ότι κρυώνουμε αρκετά και τα άφησαν ανοιχτά καθ' όλη τη διαδρομή.

 Τελικά απόψε 23 Ιανουαρίου 2019 με έφεραν στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη και με άφησαν προσωρινά για 7 ημέρες μέχρι το επόμενο μου δικαστήριο το οποίο είναι 31 Ιανουαρίου , 13:30 στην Πάτρα. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License