Συγκέντρωση ενάντια στη βιομηχανία γούνας 8/2/18

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2 ΩΡΑ 11.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 2 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ

post image

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ

Όλα τα ζώα, ανθρώπινα και μη, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, είτε αντιστεκόμαστε είτε όχι, είτε απειλούμαστε άμεσα είτε έμμεσα, ζούμε τη ζοφερή πραγματικότητα του εγκλεισμού μας στις δαγκάνες ενός ανελέητου θεριού, ζούμε σε ένα ολοένα επεκτεινόμενο, εντεινόμενο και επιταχυνόμενο τεχνοβιομηχανικό κλοιό που έχει μετατρέψει τις ήδη αλλοτριωμένες καταναλωτικές κοινωνίες των ανθρώπων, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, σε ψυχρές μηχανές αρπαγής της φύσης και της ζωής των μη-ανθρώπινων ζώων.

Η αδιαπραγμάτευτη αντίσταση σε αυτό το σύστημα είναι για μας μονόδρομος.

Μια από τις σκληρότερες μορφές βιομηχανίας εκμετάλλευσης μη-ανθρώπινων ζώων ανθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η αιμοσταγής και απάνθρωπη βιομηχανία της γούνας και του δέρματος. Αυτή η δραστηριότητα εγκλωβίζει αισθανόμενα ζώα σε μικρά τετράγωνα συρμάτινα κλουβιά, βασανίζοντας τα με εγκλεισμό από το πρώτο λεπτό της ζωής τους για να βρουν φριχτό, αργό και βασανιστικό θάνατο με την τελευταία πράξη της ανελέητης εξουσιαστικής μανίας των εκδοροσφαγέων εναντίον τους να τελείται με την εκδορά του δέρματος και της γούνας τους, καθώς θα τα γδάρουν ζωντανά ενώ σπαράζουν, για να διατηρηθεί λαμπερό και μαλακό το τρίχωμα τους, αφού τα έχουν εξαναγκάσει σε μία τυραννική ζωή, αφαιρώντας τους κάθε δικαίωμα στην αυθυπαρξία, τη ζωή και την φυσική τους υπόσταση.

Αυτή η βαναυσότητα, αυτό το έγκλημα έχει μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση που λαμβάνει επιδοτήσεις στη Βόρειο Ελλάδα, σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας. (Εκτροφεία ανά νομό: Νομός Καστοριάς 46 εκτροφεία, Νομός Κοζάνης 69, Νομός Γρεβενών 10, Νομός Φλώρινας 4, Θεσσαλονίκης και Βοιωτίας από 1) Συνολικά 131 εκτροφεία μέσα στα οποία υπολογίζεται ότι γδέρνονται ζωντανά από τους εκδοροσφαγείς τους γύρω στα 3 εκατομμύρια γουνοφόρα ζώα ετησίως.

Η βιομηχανία της γούνας, που ενισχύεται από κυβερνήσεις με παχυλές επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ, είναι μια από τις κορυφώσεις της ασχήμιας ενός πολιτισμού που στηρίζεται όλο και περισσότερο στην ανηλεή εκμετάλλευση των μη-ανθρώπινων ζώων και της γης τους.

Στα χρόνια της κρίσης η στρατηγική της ενίσχυσης του κλάδου της γούνας στον ελλαδικό χώρο είχε αλματώδη αύξηση, από 43 εκτροφεία το 2011 σε 131 το 2018, με την τωρινή υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία διόλου τυχαίως εκλέγεται στη Καστοριά, να δηλώνει κυνικά χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για τα εκατομμύρια βασανισμένα ζώα "την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου στον κλάδο των γουνεμπόρων" και αυθαίρετα να απενοχοποιεί την εκμετάλλευση και την εκδορά των ζώων αναφερόμενη στην "νομιμότητα" της εκτροφής των γουνοφόρων ζώων και το "ενδιαφέρον προσέλκυσης" όλο και μεγαλύτερου αριθμού επενδυτών, αδιαφορώντας παράλληλα για το γεγονός ότι η σύγχρονη παγκόσμια τάση των μεγάλων σχεδιαστών μόδας και των δυτικών χωρών είναι η πλήρης κατάργηση της γούνας και το κλείσιμο όλων των εκτροφείων και σφαγείων.

Βαφτίζει το έγκλημα ανάπτυξη και την αναχρονιστικότητα επενδυτική νίκη για την εθνική οικονομία. Εμείς λέμε λοιπόν ότι δεν επιθυμούμε καμία ανάπτυξη βουτηγμένη στο αίμα αθώων συζώων, δεν νοείται κρατική επιχορήγηση και επιδοτούμενη στήριξη σε βάναυσους, ξεπερασμένους, ανήθικους τομείς που στον 21ο αιώνα αμφισβητούνται πλέον ως αντίφαση εν τοις όροις, ανατρέπονται ως κυριολεκτικά άχρηστοι για τις σύγχρονες ανάγκες και διεθνείς συνθήκες και δικαίως προκαλούν την εντεινόμενη οργή παραβλέποντας τη αναδυόμενη τάση στην ηθική του πλανήτη που θεωρεί και απαιτεί την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και της προστασίας των συζώων, αναγνωρίζοντας τα μη ανθρώπινα ζώα ως συνοδοιπόρους και σύμμαχους στη σωτηρία του πλανήτη και όλων των κατοίκων του ανεξαρτήτου μορφής, σκέψης, συνείδησης και επικοινωνίας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΖΩΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΦΑΓΕΙΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΓΗΣ

πρωτοβουλία ενάντια στη βιομηχανία γούνας

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν υπάρξει συνεχείς αντιδράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στη βιομηχανία γούνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πρώτη φορά το Μάιο του 2018 μέσα στην ίδια την πόλη της Καστοριάς. Παρότι η δυναμική του κινήματος που επιδιώκει την κατάργηση του εμπορίου γούνας και την απελευθέρωση των ζώων έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αντίστοιχα έχουν αυξηθεί και τα καταστήματα όπου πωλούνται γούνες αλλά κυρίως τα εκτροφεία, τα σφαγεία και οι μονάδες επεξεργασίας, αυτό δεν οφείλεται σε μια αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα γούνας αλλά στις παχυλές επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι εκτροφείς από το ελληνικό κράτος και την παγκόσμια αγορά στην οποία ξεπλένουν τα προϊόντα τους. Φέτος το Μάρτιο οι γουνοποιοί και γουνέμποροι ξανάρχονται για 9η φορά στην Αθήνα για να εκθέσουν τα ματωμένα τους εμπορεύματα. Χρειάζεται το κίνημα για την απελευθέρωση των ζώων να είναι εκεί με ένα διαρκές παρών που δεν θα τους αφήσει να πάρουν ανάσα και θα μετατρέψει την έκθεση αυτή στο μεγαλύτερο εφιάλτη τους. Καλούμε όλες/α/ους που θέλουν να αγωνιστούν είτε μεμονωμένα, είτε ως ομάδες να πλαισιώσουν τις οργανωτικές διαδικασίες, τα καλέσματα και να διοργανώσουν δράσεις ενάντια στη βιομηχανία γούνας.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΑΡΤΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑ

ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License