Ενημέρωση από το στρατοδικείο των Ολικών Αρνητών Στράτευσης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση των τριών ολικών αρνητών στράτευσης στο στρατοδικείο του Ρουφ.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση των τριών ολικών αρνητών στράτευσης στο στρατοδικείο του Ρουφ. Κατέθεσαν κατά σειρά οι αρνητές Στράτος Μωυσής και Παύλος Χριστόπουλος (κατηγορούμενοι σε άλλες δίκες) ως μάρτυρες, και στο τέλος ο Κωνσταντίνος Γουνιτσιώτης ως κατηγορούμενος. Μετά το τέλος της "απολογίας", οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν συντεταγμένα μαζί με τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο στρατοδικείο. Παρέμεινε μόνο ο δικηγόρος για να παραλάβει την απόφαση του στρατοδικείου. Μετά την αποχώρηση διατάχθηκε μια σύλληψη αλλά δεν πραγματοποιήθηκε επειδή ο κατηγορούμενος είχε αποχωρήσει.

από Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93.8 FM 06/02/2019 11:58 πμ.


Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ποινή φυλάκισης 12 μηνών, κάτι που θεωρείται εξοργιστικό. Η εισαγγελέας είχε προτείνει 18 μήνες, που κρίνεται ένδειξη πρωτοφανούς σκληρότητας. Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου άσκησε έφεση κατά της ποινής.

Το ένταλμα σύλληψης που διατάχθηκε μετά την αποχώρηση των κατηγορουμένων παραμένει εν ενεργεία.

από ρεπορτερ 07/02/2019 10:26 πμ.


Ο 2ος αρνητής στράτευσης, ΣΜ δικαζόταν αμέσως μετά στη σειρά.  Έχοντας παρουσιαστεί σαν μάρτυρας υπεράσπισης στον 1ο αρνητή ΚΓ, αποχώρησε και αυτός στο τέλος της απολογίας του 1ου.

Η εισαγγελέας πρότεινε 18 μήνες φυλακή με αναγνώριση 1 ελαφρυντικού αλλά η πρόεδρος τελικά επέβαλε 18 μήνες φυλάκιση και 3 χρόνια αναστολή.

Το 3ο στρατοδικείο είναι στις 18 Φεβρουαρίου και υπάρχει το αντίστοιχο κάλεσμα για συμπαράσταση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License