ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΤΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΠ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Από τις 14/1 ο αναρχικός κρατούμενος ΣΠ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικόντας έτσι τη συγχώνευση των ποινών του βάση των άρθρων του ποινικού κώδικα που ο συγκεκριμένος υπάγεται.Ο εισαγγελέας εφετών Π.ΔΡΑΚΟΣ είναι αυτός που έχει απορρίψει την συγχώνευση των ποινών του ΣΠ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ,ενώ ταυτόχρονα είναι ο ίδιος που έχει καταδικάσει και άλλους αγωνιστές κρατούμενους με ποινές πολλών χρόνων στο παρελθόν.Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε ο Χ.ΤΖΩΝΗΣ που και αυτός με τη σειρά του απέρριψε το αίτημα του ΣΠΥΡΟΥ.

Ο ΣΠ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ είναι ένας αγωνιστής που έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής όντας κατηγορούμενος για απαλλοτριώσεις τραπεζών.Στις 29/5/15 επιχειρήση της αντιτρομοκρατικής στη Μαγνησία πραγματοποιεί τη σύλληψη των Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ και ΣΠ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ενώ ο Σ.ΔΑΡΒΙΛΑΣ αυτοπυροβολείται προκειμένου να μη βρεθεί αιχμάλωτος στα χέρια των αρχών.Έπειτα,απο τότε κατηγορείται για ληστείες τραπεζών,χρηματοδότηση του επαναστατικού ταμείου όντας ενταγμένος στην υπόθεση ''Ληστές του Διστόμου'' μέσα απο την οποία επιχειρείται ποινικοποίηση της επαναστατικής δράσης.Ο ΣΠ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ είναι ένας ανθρωπος που έχει έμπρακτα αποδείξει ότι και εντός και εκτός των τοιχών εναντιώνεται στη κρατική και δικαστική εξουσία.Παράλληλα ο ίδιος και μέσα από τα κελιά μη λυγίζοντας συνέχισε να συμμετέχει σε διάφορους αγώνες που ξεσπούν ανά καιρούς στις φυλακές.Έτσι η δικαστική εξουσία προκειμένου να μην επιτρέψει πιθανή αποφυλάκιση αγωνιστών παραβιάζει πολλές φορές τους νόμους που το ίδιο το κρατικό σύτημα έχει θεσπίσει,με χαρακτηριστική υπόθεση αυτή του ΣΠ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

Οι τράπεζες είναι μηχανισμοί όπου συσσωρέυονται τεράστια κεφάλαια αποτελόντας βασικό κομμάτι της λειτουργείας του καπιταλιστικού συστήματος,χρηματοδοτόντας ανά καιρούς μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και ολόκληρη τη κρατική οικονομία.Δεν είναι λίγες βέβαια οι φορές που η τράπεζες δίνουν απλόχερα δάνεια σε πολίτες ενώ στη συνέχεια όταν δε μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια οι τράπεζες δε διστάζουν ακόμα και να τους κατασχέσουν την πρώτη κατοικία,όπως αυτή τη κομπίνα στήνοντας και άλλες παρόμοιες διαχειρίζονται τον παγκόσμιο πλούτο τον οποίο εμείς παράγουμε.

Για εμάς η επιλογή ενός ατόμου να απαλλοτριώσει μια τράπεζα αποτελεί μια αξιοπρεπήεπιλογή εντός του καπιταλιστικού τρόπου ζωής γιατί το ίδιο το άτομο οικειοποιείται το χρόνο του μη συμμετέχοντας ενεργά στο θεσμό της μισθωτής σκλαβιάς.Επιπλέον οι επιθέσεις που ξεσπούν ανά καιρούς σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα είναι μια καθαρά αντικρατική-αντικαπιταλιστική επιλογή.

Το κράτος προκειμένου να καταστείλει την αναρχική δράση,διαχρονικά φυλακίζει αγωνιστές που δε δίσταζαν να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους.Στεκόμαστε δίπλα στους φυλακισμένους αγωνιστές που ακόμα και σε συνθήκες εγκλεισμού δε μετάνιωσαν για τις ιδέες τους παρόλες τις εκβιαστικές πιέσεις για καλύτερη μεταχείρηση.Αντίθετα καταφέρνουν να διατηρήσουν τη φλόγα του εξεγερμένου αναμένη ακόμα και μέσα από τα κελιά.

Μέσα από τη δράση μας αλλά και απο διάφορες άλλες κινήσεις αλληλεγγύης σε αιχμάλωτους αγωνιστές επιδιώκουμε την επικοινωνία των εντός και εκτός των τοιχών προσπαθώντας παράλληλα να σπάσουμε την απομόνωση που το κράτος επιβάλλει.Έτσι στις 7/2 επιλέξαμε να επιτεθούμε με βαριές σπάζοντας τα ΕΛ.ΤΑ (ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ) και ένα κατάστημα της εταιρίας SECURITY G4S η οποία συμβάλει στην καταστολή εντός και εκτός των φυλακών (εντός με τα βραχιολάκια παρακολούθησης που τοποθετούνται σε φυλακισμένους και εκτός με τα διάφορα συστήματα παρακολούθησης).

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΑΤΟΜΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License