Ντίνος Γιαγτζόγλου: Νίκη στην απεργία πείνας του Σπ. Χριστοδούλου

Νίκη στην απεργία πείνας του Σπ. Χριστοδούλου

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Μέσα από αυτές τις δυό γραμμές θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση μου στον φυλακισμένο αγωνιστή Σπύρο Χριστοδούλου που διεξάγει απεργία πείνας από 14/1 με αίτημα τη συγχώνευση των ποινών του. Στο μικρό χρονικό διάστημα που είχα την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσω στις φυλακές Λάρισας κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν αξιοπρεπή άνθρωπο που η σαπίλα του σωφρονιστικού συστήματος δεν κατάφερε να τον αλώσει και με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Ο Σπύρος, όλα αυτά τα χρόνια της φυγοδικίας και του «σωφρονισμού», έχει ζήσει στο πετσί του αυτό για το οποίο πολλοί αναρχικοί μόνο έχουν ακουστά ή έχουν διαβάσει σε ιστορικά ντοκουμέντα άλλων εποχών: την κρατική καταστολή. Όμως δεν λύγισε, δεν υποχώρησε. Συνέχισε στο μονοπάτι της σύγκρουσης και της αδιαλλαξίας. Έτσι και τώρα, βρισκόμενος αντιμέτωπος με την κρατική πυγμή, βάζοντας ανάχωμα το ίδιο του το σώμα διεκδικεί τα αυτονόητα. Αν και το αίτημα του αφορά στη στοιχειώδη εφαρμογή του ποινικού κώδικα, όλοι - και πρώτα ο ίδιος - γνωρίζουμε ότι το πάθος για ελευθερία παίρνει σάρκα και οστά εκτός νόμου. Ενώνω λοιπόν τη φωνή μου με το κίνημα αλληλεγγύης για τον δίκαιο αγώνα του Σπ. Χριστοδούλου και καλώ με τη σειρά μου τους συντρόφους μου να τον πλαισιώσουν με την παρουσία και τις δράσεις τους.

ΣΠΥΡΟ ΓΕΡΑ!

Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνος

Υπόγειο Παράρτημα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού

9/2/2019

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License