Αντιφασιστική- Αντιεθνικιστική παρέμβαση στη Βαρβάκειο.

Το πρωί του Σαββάτου 9/2, 30 σύντροφοι/ισσες πραγματοποίησαν αντιφασιστική- αντιεθνικιστική παρέμβαση στη Βαρβάκειο και στην ιχθυαγορά στην οδό Αθηνάς, στο Ψυρρί.

Το πρωί του Σαββάτου 9/2, 30 σύντροφοι/ισσες πραγματοποίησαν αντιφασιστική- αντιεθνικιστική παρέμβαση στη Βαρβάκειο και στην ιχθυαγορά στην οδό Αθηνάς, στο Ψυρρί. Σκοπός της παρέμβασης ήταν να κοπούν τα όνειρα των φασιστών για οργανωμένη παρουσία  στο κέντρο της Αθήνας και ως απάντηση στην παρουσία των μεγαλοστελεχών της Χρυσής Αυγής στην Βαρβάκειο και την ιχθυαγορά. Ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους στους παρευρισκόμενους πωλητές πως η υποδοχή του φασιστικού περιφερόμενου τσίρκου, θα έχει τις συνέπειές της. 

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε : 

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Πριν περίπου ένα μήνα επισκέφθηκε την Βαρβάκειο και την ιχθυαγορά ο Μιχαλολιάκος μαζί με την κουστωδία του για να μαζέψουν κανέναν ψήφο παραπάνω ‘’γλύφοντας’’ όποιον βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί λέγοντας ‘’να βοηθήσετε τον Ηλία να πάρουμε τον δήμο’’ .Πέρα από αυτές τις γελοιότητες που είναι συνηθισμένοι αλλάζοντας μια το προσωπείο του ναζιστή και βάζοντας το προσωπείο του ’’καλού’’ πατριώτη, μέσα στη Βαρβάκειο κάποια σκουπίδια υποστηρικτές τους, τους υποδέχτηκαν με αγκαλιές και φιλιά πολύ πιθανόν με συνεννόηση από πριν για να ‘’φτιαχτεί’’ όπως θέλουν το βιντεάκι. Αυτό δεν αναιρεί το ότι μέσα στη Βαρβάκειο και την ιχθυαγορά δουλεύουν διάφοροι φασίστες που δεν έχουν και πρόβλημα να βγαίνουν δημόσια να υποδέχονται τους ξεφτίλες της χρυσής αυγής. Γι αυτό και εμείς επιλέξαμε να παρέμβουμε με συνθήματα μοίρασμα κείμενων και τρικάκια και να εντοπίσουμε αυτούς που φαίνονται στο βίντεο να υποδέχονται τους χρυσαυγίτες, και να καταστήσουμε σαφές σε όλους ότι δεν θα αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στον εθνικισμό και στον φασισμό.

Σε μια περίοδο που αρχίζουν να βγαίνουν από τις τρύπες τους διάφορες φασιστικές ομάδες λόγο του ‘’μακεδονικού’’ και προσπαθούν να κερδίσουν χώρο και να προπαγανδίσουν τις εμετικές ιδέες τους, ο κόσμος του αγώνα και του μαχητικού αντιφασισμού πρέπει να τους τσακίζει όπου τους συναντάει και να μην τους αφήνει κανένα δημόσιο χώρο.

Όταν πέρναγαν τα μνημόνια και εφαρμόζονταν η εξαθλίωση και η φτωχοποίηση των εργαζομένων των ανέργων και της νεολαίας οι διάφοροι ‘’μακεδονομάχοι’’ πατριώτες δεν σηκώνονταν από τους καναπέδες για να αντισταθούν, αντιθέτως κριτίκαραν αυτούς που επέλεγαν να συγκρουστούν για να μην ζήσουν σαν δούλοι βαφτίζοντας τους προβοκάτορες. Ή την ώρα που το ελληνικό κράτος συμμετείχε στις γενοκτονίες ολόκληρων λαών με τις νατοϊκές βάσεις που βρίσκονται στη χωρά πάλι εθελοτυφλούσαν βλέποντας απλά τις εικόνες στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης χωρίς να περνούν θέση. Όσο για τα τσιράκια των αφεντικών τους χρυσαυγίτες είναι πασίγνωστο ότι έχουν άριστες σχέσεις με εφοπλιστές και πάσης φύσεως λαμόγια. Είναι αυτοί που ψήφισαν ευνοϊκές διατάξεις για τους εφοπλιστές, αγκαλιά με σύριζα και νέα δημοκρατία, αυτοί που έφερναν προτάσεις στη βουλή για φοροαπαλλαγή των αφεντικών τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες καταπιεσμένοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να δηλώσουμε πως όποιος στηρίζει τους φασίστες, τα αφεντικά και όσους καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που παλεύουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, θα μας βρίσκει μπροστά του.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ-Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Αντιεξουσιαστική-Αντιφασιστική ομάδα ‘’Bellini’

Αναρχικοί/αναρχικές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License