Νίκη στον κρατούμενο αγωνιστή και απεργό πείνα από 14/1 Σ. Χριστοδούλου | Σ.Α.Κ.Τ.Χ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Συγκέντρωση-Πορεία Παρασκευή 15/2, Προπύλαια, 18.00 Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Ο κοινωνικός αγωνιστής Σπύρος Χριστοδούλου, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, έχει προχωρήσει από τις 14 Γενάρη σε απεργία πείνας και είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους. Έχοντας εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής, διεκδικεί το δικαίωμα που ορίζει ο νόμος σε κάθε κρατούμενο περί συγχώνευσης των ποινών του. Ένα δικαίωμα που του στερεί εκδικητικά η δικαστική αρχή στοχεύοντας στην ηθική, σωματική και ψυχολογική εξόντωση του.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει εξαρχής την εξέταση του αιτήματος του Σπ. Χριστοδούλου, δεν είναι άλλος από τον Περικλή Δράκο. Εντεταλμένο των κρατικών υπηρεσίων, για να υπηρετεί πιστά τους σκοπούς τους, με πλούσιο ιστορικό στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον πολιτικών κρατουμένων, στις διώξεις αγωνιστών, υπεύθυνος για πολυετείς επιβληθείσες ποινές, καλείται για άλλη μια φορά να διαδραματίσει τον ρόλο του αποσκοπώντας να διαιωνίσει τον εγκλεισμό του αγωνιστή Σπ. Χριστοδούλου στις φυλακές κολαστήρια του ελληνικού κράτους.

Η αστική δικαιοσύνη χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει απ'το κρατικό οπλοστάσιο, παρακάμπτοντας τους ίδιους νόμους που έχει θεσπίσει για να επιτεθεί σε έναν άνθρωπο που δεν έχει σταματήσει να δίνει το παρόν για ζωή και αξιοπρέπεια μέσα στις φυλακές. Γιατί αυτό που πραγματικά ενοχλεί το κράτος είναι οι αγωνιστές που χωρίς φόβο και με πείσμα, τολμούν να αντιπαρατεθούν και να τα βάλουν με όλο το αστυνομικό δικαστικό σύστημα, που το ίδιο έχει ορίσει για να μπορέσει να επιβιώσει.

Ένα κράτος που στοχεύει μέσω του κοινωνικού παραδειγματισμού στην εξουδετέρωση κάθε αντίστασης που πηγάζει από τα κάτω και στην επί της ουσίας εφαρμογή ενός μόνιμου καθεστώτος εξαίρεσης απέναντι σε όσους παλεύουν ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση που το κράτος και το κεφάλαιο επιβάλλουν.

Εμείς από την πλευρά μας, οι από τα κάτω αυτού του κόσμου στεκόμαστε ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και των μηχανισμών του. Είμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα που δίνει ο κρατούμενος απεργός πείνας Σπύρος Χριστοδούλου για την ανάκτηση της ελευθερίας του και σε κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα που βάζει αναχώματα ενάντια στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας μέχρι το γκρέμισμα της κυριαρχίας, μέχρι την κοινωνική απελευθέρωση.

Ανυποχώρητος αγώνας για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συγκέντρωση-Πορεία Παρασκευή 15/2, Προπύλαια, 18.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License