Ενάντια στην κάλυψη των κυνηγών

Το κυνήγι ως χόμπι, ως μέσο ψυχαγωγίας, η αποσιώπηση του και η εναντίωσή μας και παρέμβαση στον κυνηγετικό σύλλογο Κορίνθου.

post image

Το κυνήγι ως χόμπι έκανε τα πρώτα του βήματα στην Αγγλία στα μέσα του 19ου αιώνα. Ξεκινώντας από τις αυλές των Άγγλων αριστοκρατών έχοντας ως θύματα του ελάφια και αλεπούδες, εξαπλώθηκε στην πιο αιματηρή και πατριαρχική δραστηριότητα. Mετά την αύξηση των πρώτων κυνηγών στην Αγγλία η εξάπλωση του στις μπουρζουαζίες των άλλων εθνών έγινε γρήγορα, παίρνοντας την μορφή σαφάρι και εξορμήσεων στην φύση που έσπερναν τον θάνατο.Τον 21ο αιώνα οι αλλαγές είναι ελάχιστες, καμία εξέλιξη και κανένας σεβασμός προς την φύση δεν επήλθε. Η κτηνωδία συνεχίζεται στο όνομα της ψυχαγωγίας και επεκτείνεται σε όλες τις τάξεις, όχι μόνο στις αστικές. Έτσι λοιπόν, οι μάτσο άνδρες στην αρχή κάθε κυνηγετικής περιόδου, παίρνουν ανά χείρας το όπλο τους και οδεύουν προς την επιβεβαίωση του ισχυρισμού πως ζούμε σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, όπου η ένδειξη εξουσίας πάνω σε κάθε έμβυο όν είναι το κυριότερό της χαρακτηριστικό. Κύριο αποτέλεσμα αυτής της επίπλαστης ανεξέλεγκτης επιθυμίας, είναι ο σπισισμός και ο αφανισμός διαφόρων ειδών ζώων σε πολλές περιοχές στον κόσμο.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι κυνηγοί υποστηρίζουν πως το κυνήγι είναι μια από τις αρχαιότερες ασχολήσεις του ανθρώπου για να δικαιολογήσουν την αισχρή τους πράξη. Αν και είναι αλήθεια, το σύγχρονο κυνήγι δεν έχει καμία σύνδεση με αυτό της παλαιολιθικής εποχής. Τότε, δεν γινόταν για ευχαρίστηση αλλά από ανάγκη, από κυρίως νομάδες πληθυσμούς και πληθυσμούς του βορρά, όπως οι Νεάντερταλ, επειδή είτε δεν είχαν ένα σταθερό κομμάτι γης να καλλιεργήσουν, είτε δεν μπορούσαν να καλλιεργήσουν λόγω του κλίματος στο οποίο βρίσκονταν.

Γι’αυτό, δεν θα ανεχτούμε μέσα στην κοινωνία μας την ύπαρξη αυτών των ατόμων που δολοφονούν τα αδέρφια μας για την ικανοποίηση δικών τους φετίχ εξουσίας. Μας είναι τουλάχιστον αδιανόητο να μην τιμωρούνται, να θεωρείται η πράξη τους λογική και νόμιμη. Βέβαια, αυτή η αντιμετώπιση είναι αναμενόμενη, αφόυ η χριστιανική, η καπιταλιστική και η υλιστική ηθική, βασίζονται και εξυμνούν το εξουσιαστικό σκεπτικό, θεωρώντας την φύση υπόδουλη σε αυτούς, μέσο για την μεγιστοποίηση του κέρδους και της καπιταλιστικής τους ευτυχίας. Δεν έμαθαν όμως ότι κανείς δεν κατάφερε να δαμάσει την φύση και ότι αν την δαμάσουν θα κατατραφούν και αυτοί μαζί της.

Εμείς, ως αντισπισιστές και άνθρωποι που γνωρίζουν και θαυμάζουν την αξία της φύσης, θα σταθούμε ανάχωμα στα ολοκαύτωματα των ζώων και της φύσης από όποιον και αν προέρχονται.

Έτσι, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε παρέμβαση στον κυνηγετικό σύλλογο Κορίνθου και να γράψουμε "Δολοφόνοι κυνηγοί είστε παρείσακτοι στην Γη"

Λευτεριά στα ζώα άγρια και μη

Σφαλιάρα κι κλωτσιά σε κάθε σπισιστή

Αγώνας για ζωή και ελευθερία

Αντισπισιστική δράση για την ολική απελευθέρωση

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License