ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO, από κατάληψη Mundo Nuevo

Ως κατάληψη Mundo Nuevo δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές και στην κατάληψη Asilo Occupato. Αντιλαμβανόμαστε ότι η καταστολή είτε κρατική, είτε παρακρατική, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου, επιχειρεί να κάμψει τους αγωνιστές και να καταπνίξει κάθε αντίσταση ενάντια στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της αφήγησης που λέει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέρα από το συμβόλαιο θανάτου που έχουν υπογράψει οι αφέντες για την κοινωνική πλειοψηφία. Απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς, να προτάξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τον ανυποχώρητο αγώνα για την καταστροφή του κόσμου της εξουσίας και την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου, μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Κατάληψη Mundo Nuevo

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO

Τα ξημερώματα της 7ης Φλεβάρη, ειδικές αστυνομικές δυνάμεις του ιταλικού κράτους ξεκίνησαν την επιχείρηση εκκένωσης της αναρχικής κατάληψης Asilo Occupato, η οποία βρίσκεται στο Τορίνο.

Η Asilo Occupato μετρά 25 χρόνια ζωής και μαχητικής αντίστασης απέναντι στο κράτος καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς για τους αγωνιζόμενους , συμμετέχοντας σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στις εξώσεις των εργατικών συνοικιών στο Τορίνο, τα τρένα υψηλής ταχύτητας στην Ιταλία (NOTAV), ενώ επίσης στάθηκαν αλληλέγγυοι με τους μετανάστες και τις μετανάστριες ενάντια στα κέντρα επαναπροώθησης που είχε δημιουργήσει το ιταλικό κράτος προκειμένου να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές.

Η επιχείρηση της εκκένωσης διήρκησε περίπου 30 ώρες μιας και οι μπάτσοι συνάντησαν το μαχητικό πείσμα των συντρόφων/ισσών που βρισκόταν μέσα στο κτήριο, και πιο συγκεκριμένα στην ταράτσα του κτηρίου για να καθυστερήσουν όσο γίνεται την διαδικασία εκκένωσης. Πλήθος αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε έξω από τη κατάληψη, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το κτήριο συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής. Την ημέρα εκείνη 6 σύντροφοι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν κατηγορούμενοι για επιθέσεις ενάντια σε επιχειρήσεις και οργανισμούς διαχείρισης κέντρων κράτησης μεταναστών (CPR). Η δίωξή τους βασίζεται στο αντίστοιχο αντιτρομοκρατικό άρθρο 270 του ποινικού κώδικα περί «εγκληματικής οργάνωσης», μια γνωστή κατασταλτική μεθόδευση που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από το ιταλικό κράτος για το χτύπημα του αναρχικού κινήματος.

Το Σάββατο, στις 9 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη και ενάντια στην κρατική καταστολή, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2000 διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτήριο με σκοπό να το επανακαταλάβουν. Έτσι, ξέσπασαν πολύωρες συγκρούσεις με την αστυνομία, οδηγώντας σε σύλληψη 11 συντρόφων και δεκάδες τραυματισμούς.

Η εκκένωση της κατάληψης Asilo Occupato και οι αναβαθμισμένες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες γίνεται στο πλαίσιο μιας συνολικής κατασταλτικής εκστρατείας που αποσκοπεί στην ποινικοποίηση των αναρχικών πρακτικών και του ίδιου του αναρχικού αγώνα στην Ιταλία. Ταυτόχρονα επιχειρεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην βάρβαρη και απάνθρωπη θατοπολιτική των μεταναστών από το ιταλικό κράτος.

Σε μία περίοδο γενικευμένης κρίσης, που η επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στα πληβειακά στρώματα ολοένα και εντείνεται, η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που διαμορφώνονται από τα κάτω αυξάνεται. Οι καταλήψεις και τα κέντρα αγώνα, αποτελούν την εδαφικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών μας αγώνων, μέσω της συνολικής πρότασής τους για μια άλλη πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική θεώρηση ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης. Καλλιεργούνται συνειδήσεις και αντιλήψεις ανατρεπτικές προς το κυρίαρχο σύστημα, γι’ αυτό στοχοποιούνται πάντα από την καταστολή.

Ως κατάληψη Mundo Nuevo δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές και στην κατάληψη Asilo Occupato. Αντιλαμβανόμαστε ότι η καταστολή είτε κρατική, είτε παρακρατική, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου, επιχειρεί να κάμψει τους αγωνιστές και να καταπνίξει κάθε αντίσταση ενάντια στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της αφήγησης που λέει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέρα από το συμβόλαιο θανάτου που έχουν υπογράψει οι αφέντες για την κοινωνική πλειοψηφία. Απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς, να προτάξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τον ανυποχώρητο αγώνα για την καταστροφή του κόσμου της εξουσίας και την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου, μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατάληψη Mundo Nuevo

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License