ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ COMMON MULTIPLE

Λίγο καιρό πριν ο χώρος είχε δεχθεί επίθεση με εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα γραμμένα απ’έξω πάνω στην πόρτα. Τα ξημερώματα του σαββάτου 2/3 ο χώρος του common multiple ξαναδέχθηκε επίθεση, αυτή τη φορά με πιο επιθετικό τρόπο, διαλύοντας εντελώς την πόρτα. Αυτή η νύχτα όμως δεν ήταν μια ήρεμη νύχτα στην εστία, καθώς λίγες ώρες πριν είχε προηγηθεί μια ακόμα επίθεση σε ένα δωμάτιο στον ίδιο όροφο. Χωρίς να γνωρίζουμε μέχρι τώρα αν και πως συνδέονται αυτές οι επιθέσεις, είμαστε σίγουρες/οι ότι η επίθεση στο χώρο μας ήταν πολιτική με φασιστικά κίνητρα.

Γιατί η επίθεση ήταν πολιτική;

Αρχικά αυτό που αντικρίσαμε ήταν η διάλυση της πόρτας σε τρία κομμάτια, χωρίς το λουκέτο και ο σύρτης να έχουν παραβιαστεί καν και παρότι ο χώρος ήταν ανοιχτός, τίποτα δεν κλάπηκε. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψιν και την προηγούμενη επίθεση, καταλαβαίνουμε ότι η αντιφασιστική μας δράση στην εστία είναι αυτή που ενοχλεί και μας στοχοποιεί. Δεν δεχόμαστε επίθεση σαν ένα απλό δωμάτιο, αλλά σαν ένας αυτοοργανωμένος κοινωνικός χώρος με ενεργή πολιτική δράση στην εστία. Αυτό που εγείρει ερωτηματικά είναι γιατί στοχοποιείται ο πολιτικός χώρος του common multiple λίγες ώρες μετά την επίθεση στο συγκεκριμένο δωμάτιο.

Η απάντησή μας

Όπως και στο παρελθόν με τους Ανεξάρητους Οικοτρόφους και τις αθλητικές ομάδες, που είχαν οργανωμένους φασίστες στο εσωτερικό τους και εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από την εστία, έτσι και τώρα δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα φασίστα να ζει και να δρα ανενόχλητα εδώ μέσα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

COMMON MULTIPLE

Αυτοοργανωμένος κοινωνικός χώρος στη ΦΕΠΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License