Καταστροφή για την καταστροφή--Μια επικαιροποίηση των τελευταίων γεγονότων στην Αργεντινή

Η συγκεκριμένη μπροσούσα γράφηκε πριν από λίγους μήνες μετά από το νέο κύμα καταστολής που δέχονται συντρόφοι/σες στην πόλη του Buenos Aires και συνολικότερα την Αργεντινή. Επισυνάπτεται pdf με τα κείμενα στα ισπανικά και τα ελληνικά καθώς και λινκ με τη ραδιοφωνική εκπομπή "Κραυγή της πεταλούδας" που έγινε με αφορμή την μετάφραση της μπροσούρας. https://www.1431am.org/audio/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%82-destruir-para-destruir

Μια αναρχική,μηδενιστική και εικονοκλαστική* δημοσίευση, από κάποιο μέρος όπου κυριαρχεί (?) το αργεντίνικο κράτος. #0,2018

Σας παρουσιάζουμε αυτήν την νέα μπροσούρα που γεννήθηκε μέσα από τα πιο ενδόμυχα και ανυπόφορα πάθη μας του να τα σπάσουμε όλα και που σήμερα επεκτείνεται στην έκτακτη ευχή του να στείλουμε όλη μας την συντροφική αγάπη στους Marco,Hugo και Anahi, που βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες αυτών που ρισκάρουν για μια ζωή αναρχική σε θέση μάχης και καταστροφής του υπάρχοντος και σε όσους μας γνωρίζουν και όχι γιατί σε αυτό το αναρχικό ποτάμι των χαοτικών ρευμάτων δεν μπήκαμε ποτέ δύο φορές ,αλλά γιατί δεν ήταν το ίδιο ποτάμι εκείνη την φορά, γιατί δεν είμαστε οι ίδιοι τώρα. Θα ονομάσουμε αυτό το τεύχος “0” για να προηγηθεί του “1” που είναι σχεδόν έτοιμο αλλά επικεντρώνεται σε μια διαφορετική καταστροφική προσέγγιση από αυτό και γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα μικρό σινιάλο αλληλεγγύης σε εκείνους που τοποθέτησαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (χωρίς επιτυχία έκρηξης) στο σπίτι του δικαστή Bonadio και σε εκείνους που προσπάθησαν να ανατινάξουν τον τάφο του Falcon (σσ. πολιτικός,στρατιωτικός και αρχηγός της αστυνομίας της Αργεντινής που δολοφόνησε 11 διαδηλωτές την πρωτομαγιά του 1909,βασανιστής πολλών άλλων και που εν τέλει δολοφονήθηκε από τον ουκρανό Simon Radowitzky) στο νεκροταφείο της Recoleta (κάνοντας λάθος, με μια πρόωρη έκρηξη).

Οι εχθροί φώναζαν από όλες τις πλευρές, αλλά η φωνή τους έκρυβε κάποιο φόβο. Ο φόβος που θα αναπτυχθεί επειδή το καταραμένο τραγούδι μας δεν αποτελείται μόνο από όμορφες φράσεις, είναι επίσης, ο θόρυβος της έκρηξης και ο τρόμος που προκύπτει από αυτό.

Αυτή την φορά δεν θα πούμε το ποιοι δεν είμαστε, θα πούμε το ποιοι πραγματικά είμαστε. Θύματα, θύτες? Καταπιεσμένοι,καταπιεστές ? Όχι. Είμαστε άγρια πλάσματα που αυτοδημιουργούμε τη ζωή μας καταστροφικά. Είμαστε αναρχικοί, μηδενιστές, πάνκιδες, εικονοκλάστες. Ναι, όλες οι “ταμπέλες” που θες. Αλλά το αν τις χρησιμοποιούμε είναι επειδή θέλουμε να καλύψουμε το περιεχόμενο, έτσι όπως ο σωλήνας τον δυναμίτη. Για τον Μ,τον H, την Α, για εσάς: τίποτα. Περπατάμε στους ίδιους διαδρόμους,βρισκόμαστε ανταλλάσοντας κουβέντες,διασταυρώνουμε τα βλέμματα μας,συνωμοτούμε και καταστρέφουμε. Δεν χρειάζεται να δώσουμε παραπάνω λεπτομέρειες, ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε τι θέλουμε. Έτσι λοιπόν, πάμε ! Οι πιστοί και καταστροφικοί εικονοκλάστες έχουν ξεκινήσει την πρόκλησή τους.

“ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ”

(δημοσιευμένο στις 19 Νοέμβρη,2018 από το publicacionrefractario.wordpress.com )

Στις 14 Νοέμβρη, λαμβάνουν χώρα στην πόλη του Buenos Aires, δύο συγκεκριμένα γεγονότα, που κυριαρχούν στα μέσα ενημέρωσης και προκαλούν την άμεση αντίδραση της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών.

Το απόγευμα, στο νεκροταφείο της Ρεκολέτα και συγκεκριμένα στο μαυσωλείο που είναι αφιερωμένο στον συνταγματάρχη Ramon Falcon (δολοφονημένος από τον σύντροφο Simon Radowitzky) εκρήγνυται μια βόμβα, αφήνοντας τραυματισμένη την συντρόφισσα Anahi Salcedo, που μεταφέρεται στο νοσοκομείο Fernadez, με τραύματα στο πρόσωπο,το κρανίο και με 3 κομμένα δάχτυλα καθώς και παραμένοντας σε τεχνητό κώμα. Στο ίδιο σημείο, συνελήφθη ο σύντροφος Hugo Rodriguez. Λίγες ώρες αργότερα, μπροστά από το σπίτι του δικαστή Bonadio (γνωστό για το “σκληρό του χέρι” και ένα ατελείωτο παρελθόν στη νεολαία της Σιδηρής Φρουράς,μια φασιστική ομάδα του Περονισμού και μια τρέχουσα πρακτική και λόγο κατά του αντι-συντηρητισμού και της καταπίεσης τομέων και ατόμων που διαφωνούν με την τρέχουσα τάξη ) ο σύντροφος Μάρκος Βιόλα συλλαμβάνεται, κατηγορούμενος για έναν ακόμη αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του δικαστή.

Τα ξημερώματα και τις επόμενες μέρες ερευνώνται και εκκενώνονται διάφοροι χώροι του αναρχικού χώρου,καταλήψεις και κοινωνικά κέντρα, καθώς και μερικά σπίτια συντρόφων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη άλλων 12 ατόμων. Οι κρατούμενοι μεταφέρονται στην οδό Cavia στο 2200, όπου στεγάζεται η αντιτρομοκρατική, στη συνέχεια στην αστυνομική διεύθυνση της οδού Madariaga, για να μεταφερθούν το Σάββατο το πρωί για κατάθεση στα δικαστήρια της Comodoro Py ενώπιον του δικαστή Ercollini και του εισαγγελέα Di Lello, μετά από 72 ώρες αβεβαιότητας, χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας και ποιος ξέρεις υπό ποιες συνθήκες από πλευράς των μονίμως δυστυχισμένων.

Μετά από αυτό, απελευθερώνονται 2 άτομα, αφήνοντας συνολικά 10 συντρόφια φυλακισμένα με την κατηγορία της παράνομης δράσης,δημόσιου εκφοβισμού και κατοχής εκρηκτικών υλών. Συγχωνεύονται επίσης οι 2 ενέργειες σε μια υπόθεση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εσωτερικών που διευθύνεται από την Patricia Bullrich, σε συνεργασία με τον αρχηγό της αστυνομίας Nestor Roncaglia και με τον Τύπο να σιγοντάρει, ξεκινά μια συλλογική ψύχωση, όπου εμφανίζονται ύποπτα πακέτα παντού, οι δρόμοι κλείνουν, λαμβάνουν χώρα επιχειρήσεις, δύο νέοι συλλαμβάνονται με ανώνυμη καταγγελία κατηγορούμενοι ότι ανήκουν στη Χεζμπολά και ανοίγει ο δρόμος για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής G-20, πασιφιστικά και χωρίς πιθανά ενοχλητικά περιστατικά από αναρχικούς ή άλλους.

Προς το παρόν,αυτό που είναι δυνατόν να ειπωθεί,είναι πως ξέρουμε πως άλλοι χώροι είναι ύπο παρακολούθηση,καθώς και συγκεκριμένα άτομα,δεδομένου ότι η ίδια η κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει την παρακολούθηση περισσότερων από 100 ιδιωτικών τηλεφώνων ακτιβιστών και την επανέναρξη των ερευνών για άμεσες δράσεις που σημειώθηκαν από το 2005 μέχρι σήμερα στην πόλη (Buenos Aires) (κάποιες από αναρχικούς και άλλες όχι).

Το κάλεσμα είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια για διπλές ερμηνείες. Κάθε πράξη αλληλεγγύης είναι ευπρόσδεκτη και επιθυμητή. Να μην αφήσουμε μόνους τους συντρόφους που απήχθησαν από το κράτος της Αργεντινής, δίχως φόβο και με συνέπεια να διασπείρουμε την επίθεση.

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License