για το διήμερο εκδηλώσεων του Αντιφασιστικού Δικτύου στα Νότια, 7 και 8 Μάρτη

σήμερα και αύριο, 7:30μμ, στο Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη, Υψηλάντου και Πλούτωνος στη Χαραυγή (Δάφνη)

post image

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για επικοινωνία με τον κόσμο των γειτονιών μας, αλλά και για άντληση γνώσης από αντιφασιστικές εμπειρίες άλλων τόπων και άλλων χρόνων, το ΑΔΝ οργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει:

-Σήμερα, την προβολή της ταινίας Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. Πρόκειται για μια ταινία που αφηγείται το ειδικό καθεστώς κράτησης (αλλά και την ανυποχώρητη αντίσταση) των επαναστατών Τουπαμάρος, ενάντια στους οποίους το καθεστώς αναγκάστηκε να επιστρατεύσει μια απροκάλυπτα φασιστική δικτατορία για να τους αντιμετωπίσει.

Πριν και μετά την ταινία θα προσπαθήσουμε -εν συντομία- να αναφερθούμε σε κάποιες πλευρές της εμπειρίας των Τουπαμάρος που κρίνουμε ως σημαντικές.

-Αύριο, 8 Μάρτη, μαζί με τούρκο σύντροφο που έζησε από πρώτο χέρι τα γεγονότα της εποχής, θα προσεγγίσουμε τα όσα συντάραξαν την Τουρκία, κυρίως κατά το δεύτερο μισό των 70's. Τότε, προκειμένου το καθεστώς να αντιμετωπίσει ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο επαναστατικό κίνημα, επιστράτευσε τη φασιστική βία των Γκρίζων Λύκων. Ένας "ακήρυχτος εμφύλιος" σάρωσε τη χώρα. Τελικά, και εκεί, μια δικατορία θα επιστρατευτεί για να δώσει τη "λύση".

Αφορμή αυτής της εκδήλωσης είναι η έκδοση του βιβλίου "Η ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙΕΙ, το επαναστατικό κίνημα στην Τουρκία, 1965-2018", από τις εκδόσεις Δαίμων του Τυπογραφείου.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License