post image

Αλληλεγγύη στην Κατάληψη “Αsilo” – Τορίνο

Στις 7 του Φλεβάρη η Ιταλική αστυνομία εισέβαλε και εκκένωσε την κατάληψη “Asilo” και μετά από πολιορκία 36 ωρών κατάφερε να συλλάβει 6 συντρόφiσσες-ους με κατηγορίες βασισμένες στον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Ακολούθησαν πορείες και παρεμβάσεις στην πόλη με την συμμετοχή 100άδων αλληλέγγυων στην κατάληψη. Οι αντιδράσεις είναι τόσο έντονες ώστε το Κράτος αναγκάστηκε να καταφύγει σε μεθόδους, όπως έλεγχος ταυτοτήτων και απαγόρευση εισόδου σε μη κατοίκους σε όλη την περιοχή, εισβολή ΜΑΤ σε λεωφορεία για την παρεμπόδιση διαδηλωτών και φυσικά δεκάδες συλλήψεις με βαριές κατηγορίες.

Ανάμεσα στον πολύμορφο αγώνα των συντρόφων από το “Αsilo”, στα πάνω από 20 χρόνια λειτουργίας του χώρου, εμείς ως Σ.Σ.Α.Ε.Κ.Κ. θα θέλαμε κατ’ αρχήν να σταθούμε στους αγώνες αλληλεγγύης προς τις /τους μετανάστριες-ες και ενάντια στο τοπικό Κέντρο Κράτησης του Τορίνο (C.I.E.). Εμπόδιο στο σχεδιασμό του κράτους για αορατοποίηση των κρατούμενων αποτελούν οι μηνιαίες παρεμβάσεις των συντροφισσών/ων έξω από το C.I.E., η δημιουργία δικτύων επικοινωνίας με τις/τους έγκλειστες/ους και οι δράσεις άμεσης αλληλεγγύης, όπως η φιλοξενία και στεγαστικές καταλήψεις σε όσους δραπετεύουν ή αποφυλακίζονται. Ο αγώνας αυτός έβαλε την κατάληψη στο στόχαστρο του φασίστα υπουργού εσωτερικών Salvini (με αρμοδιότητες ελέγχου της αστυνομίας), εκλεγμένο με ρατσιστικό/ αντιμεταναστευτικό λόγο.

Αναζητώντας τις υπόλοιπες αιτίες τις εκκένωσης, καταλήγουμε για άλλη μια φορά στην στενή συνεργασία κεφαλαίου – φασιστών. Δίπλα στον Salvini, η πολυεθνική του καφέ LAVAZZA (στην Ελλάδα πλουτίζει μέσω της COCA-COLA-Tρια Έψιλον), θέλει τον έλεγχο και την εξαγορά της περιοχής, καθώς εκεί θέλει να δημιουργήσει το θεματικό - τουριστικό της πάρκο. Η εκμετάλλευση της περιοχής είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του δήμου του Τορίνο και πολυεθνικών (το οποίο οι συντρόφισσες /οι του «Αsilo” εμποδίζουν ενεργά) για την «ανάπλαση» των εργατικών προαστίων της βιομηχανικής πόλης. Το σχέδιο αυτό έχει ήδη επιφέρει περαιτέρω εξαθλίωση και απομάκρυνση από την πόλη των φτωχότερων εργατικών στρωμάτων (ντόπιων και μεταναστών). Για αυτό και το κεντρικό σύνθημα της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη ήταν:

«ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ -ΑΝΤΙΣΚΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ASILO

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

 

Σ.Σ.Α.Ε.Κ συντονισμός συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης

https://ssaekk.espivblogs.net/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License