Εικαστική παρέμβαση στα My Market Ζωγράφου


post image

Σήμερα Τετάρτη στις 12 το βράδυ γεμίσαμε συνθήματα τα My Market στου Ζωγράφου. Μια συμβολική απάντηση στην εργοδοτική χυδαιότητα της επιστολής της διευθύντριας που απαιτούσε, μεταξύ άλλων, οι υπάλληλοί της να χαμογελάνε την ώρα της εργασίας τους (γιατί άλλωστε να έχουν δικαίωμα να διαλέγουν τα συναισθήματα τους). Η κίνηση ήταν στοχευμένη, το πρόβλημα όμως γενικότερο. Δεν έχουμε αυταπάτες και γνωρίζουμε καλα τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα σουπερμάρκετ και άλλα αστικά κάτεργα. Χρόνια άλλωστε φωνάζουμε πως τα αφεντικά είναι ίδια, δεξιά, αριστερά, μικρά και μεγάλα. Ούτε πιστεύουμε ότι η απόλυση της εν λόγω διευθύντριας σημαίνει κάτι παραπάνω από την προσπάθεια των ιδιοκτητών να ξεπλυθούν για το περιστατικό. Πιστεύουμε όμως σε “κόκκινες γραμμές” οι οποίες όταν ξεπερνιούνται η αντίδραση είναι μονόδρομος. Η δράση μας σε σχέση με την μεγάλη εικόνα δεν είναι παρά μια σπίθα που θα σβήσει, μαζί με τα συνθήματα, τις επόμενες μέρες. Ελπίζουμε όμως, μαζί με τις προηγούμενες δράσεις, να αποτελέσουν την αρχή για μαζικότερες και πιο επιθετικές κινήσεις.

 

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License