15/3/19,Ενημέρωση από το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα:Η εισαγγελική πρόταση.

Ακολουθεί ενημέρωση από Αλληλέγγυους/ες σχετικά με την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών για τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Θα δημοσιοποιηθεί το ηχητικό σύντομα για τις προτάσεις του εισαγγελέα για όλους τους εμπλεκόμενους

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ TO EΦETEIO THΣ 2ης ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΚΤ, ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΜΕΘΑΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ, ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ)

15 Μαρτίου 2019

Η διατήρηση της ποινής της ισόβιας κάθειρξης για τον Νίκο Μαζιώτη ήταν ουσιαστικά η πρόταση του εισαγγελέα στην αγόρευσή του στο εφετείο της β΄ δίκης του Επαναστατικού Αγώνα. Συγκεκριμένα πρότεινε την ενοχή του για συναυτουργία στην έκρηξη αυτοκινήτου – βόμβα στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας – ΕΚΤ – ΔΝΤ στην οδό Αμερικής στο Σύνταγμα από το ΚΟΜΑΝΤΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ του Επαναστατικού Αγώνα ενώ όπως σε όλες τις ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα (2003 -2014) δεν υπήρχαν αποδείξεις και στοιχεία για φυσική παρουσία – συναυτουργία για όσους είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στην οργάνωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην α΄ δίκη που αφορούσε ενέργειες της οργάνωσης από το 2003-2010, τα μέλη της οργάνωσης Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης είχαν κριθεί ένοχοι για απλή συνέργεια αφού ήταν άγνωστοι οι δράστες, κατηγορία που έχει μειωμένη ποινή. Το επιχείρημα του εισαγγελέα για την συναυτουργία είναι ότι αφού νοίκιασε το γκαράζ της οδού Βενιζδλείου στο Βύρωνα όπου βρέθηκε η σχάρα του ΝΙSSΑΝ SUNNY που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην ΤτΕ, συνεπάγεται ότι αυτός έκλεψε το αυτοκίνητο και κατά συνέπεια συμμετείχε στην βομβιστική επίθεση.

Επίσης ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Νίκου Μαζιώτη για τις περισσότερες κατηγορίες όπως για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά 4 αστυνομικών στο Μοναστηράκι και την ενοχή του για τις 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα και Κλειτορία για τις οποίες έχει αναλάβει ο σύντροφος την προσωπική ευθύνη. Η μόνη σοβαρή διαφοροποίηση στην αγόρευση του εισαγγελέα ήταν η πρότασή του για απαλλαγή του για την κατηγορία της ‘‘διεύθυνσης’’ λόγω της αναρχικής ιδιότητας της οργάνωσης και του συντρόφου.

Για την συντρόφισσα Πόλα Ρούπα πρότεινε την απαλλαγή της από την κατηγορία των διακεκριμένων φθορών και της σωματικής βλάβης κατά των 2 υπαλλήλων της ΤτΕ ( ενώ έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την ίδια υπόθεση της ΤτΕ σε άλλο δικαστήριο όπου δικαζόταν μόνη της)

Ο εισαγγελέας παραδέχτηκε στην αγόρευσή του ότι οι ενέργειες του Επαναστατικού ΑγώναΚΟΜΑΝΤΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ στην ΤτΕ – Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – ΔΝΤ συγκαταλέγεται σε μια γκάμα ενεργειών που μπορεί να επιφέρουν την ανατροπή – καταστροφή θεμελιωδών καθεστωτικών δομών – πολιτικών και οικονομικών και να επιφέρουν πλήγματα στην οικονομία, τον τουρισμό και τις επενδύσεις. Είναι εμφανής η πολιτική σκοπιμότητα έτσι ώστε να διατηρηθεί η εσχάτη των ποινών, η ισόβια κάθειρξη για την μεγάλη ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα ενάντια στα μνημόνια και στους 2 από τους 3 θεσμούς της τρόικας, ΤτΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Αλληλέγγυοι/ες στον Επαναστατικό Αγώνα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License