Ρατσιστική επίθεση σε προσφυγες στα Βίλια Αττικής

Βίλια - Αττική

Στο στόχαστρο 100 περίπου κατοίκων της περιοχής των Βιλίων Αττικής βρέθηκαν περί τους 80 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το κολαστήριο της Βιάλ στη Χίο σε ξενοδοχείο της περιοχής, στο πλαίσιο του προγράμματος Filoxenia του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), την Παρασκευή. Πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, σπάζοντας πόρτες και τζαμαρίες, και επιτέθηκαν σε πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί, ενώ το επεισόδιο φέρεται να σημειώθηκε παρότι υπήρχε αστυνομική παρουσία στον χώρο.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν κατόποιν ξενοφοβικού ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου και κάλεσμα της ακροδεξιάς δημάρχου της Μάνδρας - Ειδυλλίας, Γιάννας Κριεκούκη και άλλων μελών της δημοτικής αρχής, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας των ανθρώπων εκεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αλλά και μαρτυρίες συλλογικοτήτων και ανθρώπων από το περιστατικό, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς το ξενοδοχείο, εισέβαλαν στο κτίριο και έσπασαν πόρτες και τζαμαρίες, επιτιθέμενοι προς όσους πρόσφυγες βρίσκονταν εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιες πληροφορίες καταγγέλλουν πως την ώρα του περιστατικού, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο, χωρίς να αντιδράσουν.

πηγή

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License