Επίθεση σε κυνηγετικό σύλλογο - Ανάληψη ευθύνης

Ανάληψη ευθύνης για σπασιματική σε κυνηγετικό σύλλογο στην Καισαριανή.

Στις 16/03/2019 διαλύσαμε ολόκληρη την πρόσοψη στον 3ο Κυνηγετικό Σύλλογο Αθηνών στην οδό Εφέσου 19 στην Καισαριανή. Ήταν η ελάχιστη μορφή αντίδρασης στη βία που ασκείται καθημερινά απέναντι στα μη ανθρώπινα ζώα.

Το κυνήγι αποτελεί μία από τις πολλές εξουσιαστικές πρακτικές που αναπαράγονται μέσα στη σπισιστική κουλτούρα της κυριαρχίας. Αυτή η κουλτούρα επικυρώνεται και νομικά από το κράτος και τους θεσμούς του εκφράζοντας και την τιμωρητική του διάθεση απέναντι σε όσους και όσες αντιστέκονται σε αυτό έμπρακτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το περιστατικό στην Εύβοια κατά το οποίο ένα ζευγάρι έπραξε το αυτονόητο αποτρέποντας τον κυνηγό από το να δολοφονήσει ζώα, με αποτέλεσμα την ποινική τους δίωξη.

Η σχέση ανάμεσα στο κράτος και το σπισισμό αποτυπώθηκε και μέσω της καταψήφισης της προσφάτως προτεινόμενης συνταγματικής κατοχύρωσης της προστασίας των ζώων. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η επιρροή που άσκησαν οι κυνηγετικοί σύλλογοι στους κρατικούς φορείς. Φυσικά από την μεριά μας δεν έχουμε αυταπάτες. Τη λύση απέναντι στο σπισισμό δε θα μας τη δώσει το κράτος. Θα μας τη δώσουν οι αυτοοργανωμένες μαχητικές δράσεις.

ΥΓ: Αναμένουμε με ανυπομονησία περισσότερα χαρμόσυνα νέα του τύπου "Τραγικό τέλος βρήκε κυνηγός" ή "ΣΟΚ! Κυνηγός πυροβόλησε κυνηγό". Για τους υπόλοιπους, έχει ο μεγαλοδύναμος.

Μεγαλοδύναμοι Σφυροφόρες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License