Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για τα γεγονότα στα Βίλια

Τη Δευτέρα 18/3/2019, 80 οικογένειες μεταναστών που έφτασαν στα Βίλια Αττικής δέχτηκαν επίθεση από πλήθος οργανωμένων κατοίκων που αντιδρούσαν στην εγκατάσταση των μεταναστών σε ξενοδοχείο της περιοχής. Θεωρούμε ότι η απάντησή μας σε τέτοια γεγονότα πρέπει να είναι άμεση και ξεκάθαρη.

Φασίστες στα Βίλια και όπου άλλου, πίσω στις τρύπες σας!

Τη Δευτέρα 18/3/2019, 80 οικογένειες μεταναστών, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, που έφτασαν στα Βίλια Αττικής δέχτηκαν επίθεση από πλήθος οργανωμένων κατοίκων που αντιδρούσαν στην εγκατάσταση των μεταναστών σε ξενοδοχείο της περιοχής που έχει μισθώσει o Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Οι τραμπούκοι πέταξαν πέτρες και κροτίδες στο κτίριο, φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα ενώ δε δίστασαν να χτυπήσουν με πυροσβεστήρα έναν μετανάστη αλλά και να κλωτσήσουν τα ανήλικα παιδιά του εισβάλλοντας στο δωμάτιο τους.

Όλα αυτά βεβαίως με τις ευλογίες της δημάρχου Μάνδρας, Ιωάννας Κριεκούκη η οποία βρισκόταν ανάμεσα στα συγκεντρωμένα άτομα που πραγματοποιούσαν τη διαμαρτυρία και φυσικά δεν έκανε τίποτα για να τους σταματήσει. Ο δε υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας, Γιώργος Δρίκος, έκανε εμμέσως πλην σαφώς γνωστή τη στήριξη του στους κατοίκους δίνοντας το πράσινο φως για μελλοντικές φασιστικές και δολοφονικές επιθέσεις προς τους μετανάστες, λέγοντας πως «Εμείς, ως νέα διοίκηση, θα είμαστε στον πλευρό των δημοτών μας για όλες τις ενέργειες που θα γίνουν από εδώ και πέρα».

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το χρυσαυγίτικο πογκρόμ στη Λέσβο έρχεται άλλη μια φασιστική επίθεση ενάντια στους μετανάστες, αυτή τη φορά σε μια μικρή τοπική κοινωνία της Αττικής στην οποία ο ΔΟΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντι-μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε αποφάσισαν να τους πετάξουν. Μια κοινωνία μέσα στην οποία, όπως λένε οι ίδιοι, φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

Πότε στη Χίο, πότε στη Λέσβο, πότε στα σχολεία του Περάματος ή τα Βίλια (η λίστα είναι μεγάλη), πότε οργανωμένοι και πότε πρωτοβουλιακά, οι φασίστες έχουν ξεθαρρέψει και αλωνίζουν ανενόχλητοι με την συνενοχή του κράτους και των ΜΜΕ.

Ας τους κόψουμε το βήχα μια και καλή! Απέναντι σε όλα αυτά θεωρούμε ότι η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση και ξεκάθαρη:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/3, 20.30μμ. ΣΤΟ ΓΚΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ- ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

Ομάδα Common Grounds στην κατάληψη Δερβενίων 56

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License