ΠΑΤΡΑ:Αντιεθνικιστικό καφενείο

Αντιεθνικιστικό καφενείο με προβολή της ταινίας "Tangerines", στο πλαίσιο αντιεθνικιστικής/αντιπολεμικής/αντιμιλιταριστικής/αντικαπιταλισιτκής καμπάνιας. Σήμερα 21/3 στις 19:00 στο Παράρτημα.

post image

Αντιεθνικιστικό καφενείο με προβολή της ταινίας "Tangerines", στο πλαίσιο αντιεθνικιστικής/αντιπολεμικής/αντιμιλιταριστικής/αντικαπιταλισιτκής καμπάνιας. Σήμερα 21/3 στις 19:00 στο Παράρτημα.

Το κράτος αποτελεί κυρίαρχη οντότητα στον καπιταλισμό, απο την απαρχή οτυ έως και σήμερα, με το έθνος να αποτελεί το φαντασιακό κατασκεύασμα που είναι απαραίτητο για τη συνειδησιακή συγκρότηση των "υπηκόων". Το διακύβεβμα η πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα, το "εθνικό συμφέρον" και τη συστράτευση ενάντια σοτν εξωτερικό εχθρό. Ο εθνικισμός και ο πατριωτισμός είναι εκείνα τα ιδεολογήματα που θα υποτάξουν τους από τα κάτω μπροστά στο συμφέρον των αστών, θα στρέψουν το βλέμμα μακριά από τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες και θα τους οδηγήσουν, αν χρειαστεί, σαν πρόβατα στη σφαγή των διακρατικών συρράξεων. 

Η δική μας στάση, η στάση των από τα κάτω δε μπορεί να είναι άλλη από την άρνηση όλου αυτού του οικοδομήματος που γεννά εξαθλίωση και θάνατο. Διότι τα συμφέροντα μας είναι ταξικά, ενάντια στους “εθνικούς ευεργέτες”. Απέναντι στο μιλιταρισμό και τον εθνικισμό δεν αντιτάσσουμε απλώς μια πασιφιστική αντιπολεμική ιδέα, ακριβώς γιατί γνωρίζουμε πως καμία ειρήνη δεν πρόκειται να στεριώσει όσο υπάρχει αυτό το σύστημα που απαιτεί την υποταγή μας, σωματική και ψυχική, όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός. Αντίθετα, επιλέγουμε να το πολεμάμε σε κάθε του έκφανση, από την άρνηση στράτευσης μέχρι τις απεργίες και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή.

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας,κάθε Δευτέρα στις 19.00 στο Παράρτημα

asapatras.espivblogs.net / asapatras@espiv.net

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License