Ενημέρωση για τις προσαγωγές αντιφασιστών βίλια


Αυτή την στιγμή αστυνομία και ΟΠΚΕ έχουν σταματήσει το λεωφορείο που πήγαινε για αντιφασιστική παρέμβαση στα Βίλια Αττικής, μετά τις τελευταίες φασιστικές επιθέσεις εις βάρος προσφύγων που φιλοξενούνται σε δομή.

Οι μπάτσοι κατεβάζουν αρχικά τους άντρες από το λεωφορείο, τους κάνουν σωματικό έλεγχο και τους βάζουν σε κλούβα. Πιθανόν να κάνουν το ίδιο και με τις γυναίκες στη συνέχεια.

Οι σύντροφοι δεν γνωρίζουν που θα τους προσαγάγουν, ούτε υπάρχει κάποια πληροφορία το γιατί σταμάτησαν το λεωφορείο. Δεν γνωρίζουμε ακόμα το μέρος που έχουν σταματήσει το λεωφορείο.

13:14 Πιθανόν να τους οδηγήσουν στην ΓΑΔΑ σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία

13:33 Από νεώτερη ενημέρωση τους πηγαίνουν ΓΑΔΑ. Θα ήταν καλό να γίνει αυθόρμητη συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στο καθεστώς των προληπτικών προσαγωγών που καλλιεργεί η κυβέρνηση εν όψει εκλογών

14:00 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες (από τα social media) οι προσαχθέντες σύντροφοι και συντρόφισσες είναι περίπου 40 και τους σταμάτησαν στα διόδια Ελευσίνας με το σκεπτικό να γίνει έλεγχος και να “διαπιστωθεί αν ανάμεσά τους είναι και “άτομα” τα οποία στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τους αστυνομικούς”

14:14 Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα μπροστά από την ΓΑΔΑ η προσαγωγή έγινε με 2 κλούβες, μια μεγάλη και μια μικρή, ενώ συνολικά η μεταφορά τους ήταν σε επίπεδο “αντιτρομοκρατικής” επιχείρησης

14:08 Σήμερα το πρωί στις 11 είχε προγραμματιστεί παρέμβαση για τα πρόσφατα φασιστικά γεγονότα στα Βίλλια Αττικής. Περίπου 40 αντιφασίστες και αντιφασίστριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί δημόσια. Πριν όμως φτάσουν, ομάδα ΟΠΚΕ (περίπου 6-7 τζιπάκια) σταμάτησε το λεωφορείο που τους μετέφερε στην είσοδο Μάνδρας-Ειδυλίας, τους μάζεψαν όλους και αυτή τη στιγμή οδηγούνται στη ΓΑΔΑ χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον τους και χωρίς την παραμικρή αφορμή, αφού δεν έγινε ποτέ η παρέμβαση.athens.indymedia.org

16:50 Ξεκίνησαν να αφήνουν σταδιακά κάποιους από τους προσαχθέντες στην ΓΑΔΑ μετά από εξακρίβωση και καταγραφή των στοιχείων τους, μαζί με το φακέλωμα των τηλεφωνικών αριθμών τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License