Η ανακοίνωση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων για τη νίκη ενάντια στο ISIS

Η ανακοίνωση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων για τη νίκη ενάντια στο ISIS:

post image

Η ανακοίνωση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων για τη νίκη ενάντια στο ISIS:

«Εξ ονόματος της Γενικής Διοίκησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και εξ ονόματος όλων των συμμάχων μας που αγωνίστηκαν μαζί μας στα ίδια χαρακώματα, ανακοινώνουμε σήμερα την τελειωτική νίκη ενάντια στην οργάνωση του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους και το τέλος της επικράτησής της και στο τελευταίο της προπύργιο, στην περιοχή του Baguoz.

Αντιμετωπίσαμε τις απειλές περιφεριακών δυνάμεων με τα δικά μας, πενιχρά μέσα, κατά την ηρωική αντίσταση του 2012 και του 2013, οι περιοχές μας δέχτηκαν επίθεση στις αρχές του 2014 και, με την παρότρυνση των ίδιων περιφερειακών δυνάμεων, περισσότερες επιθέσεις της ISIS. Οι επιθέσεις αυτές ήταν οι πιο αιματηρές, οι πιο βάναυσες και οι πιο ολοκληρωτικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάχη του Kobane υπήρξε το σύμβολο της παγκόσμιας αντίστασης ενάντια στην τρομοκρατία και το σημείο καμπής για την νίκη ενάντια στην ISIS. Τώρα, μετά από πέντε χρόνια μαχών, στέκουμε εδώ για να ανακοινώσουμε την ήττα της ISIS και το τέλος της απειλής που αποτελούσε για όλη την ανθρωπότητα.

Είμαστε περήφανοι για τα όσα επιτύχαμε ως αποτέλεσμα του πολέμου μας κατά της ISIS και της Αλ Κάιντα, δηλαδή τη διάσωση περίπου 5 εκατομμυρίων ανθρώπων όλων των εθνικοτήτων της Βορειοανατολικής Συρίας από τα χέρια των τρομοκρατών, όπως επίσης και την απελευθέρωση 52 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων της συριακής επικράτειας και την εξάλειψη της απειλής της τρομοκρατίας.

Αυτή η νίκη ήρθε με εξαιρετικά μεγάλο κόστος, καθώς πάνω από 11.000 μάρτυρες των δυνάμεών μας, ηγέτες και μαχητές μας, όπως και πολίτες, έγιναν στόχος της ISIS και περισσότεροι από 21.000 άλλοι μαχητές μας τραυματίστηκαν σοβαρά. Με αυτή την ευκαιρία δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε όλους αυτούς τους ήρωες και να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη των μαρτύρων και να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Χωρίς τις θυσίες όλων αυτών των ανθρώπων, δε θα είχαμε πετύχει αυτή τη νίκη.

Παρομοίως, εκφράζουμε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτόν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, και ιδιαίτερα στη Διεθνή Συμμαχία ενάντια στην ISIS.

Ο βασικός παράγοντας για την επιτυχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στον πόλεμό της κατά της τρομοκρατίας ήταν η υιοθέτηση της δημοκρατικής προσέγγισης, οι αρχές του δημοκρατικού έθνους, η ελευθερία των γυναικών, οι αρχές της συνύπαρξης και της αδελφοσύνης των λαών, που ένωσαν τους Κούρδους, Άραβες, Ασσύριους, Τουρκμένους, Τσετσένους, Κιρκάσιους και διεθνείς μαχητές, υπό τη σημαία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ακριβώς όπως βοήθησαν τους ανθρώπους των απελευθερωμένων περιοχών να οικοδομήσουν τους διοικητικούς οργανισμούς και οργανισμούς ασφαλείας τους, θα φέρουν επίσης τη σταθερότητα στις περιοχές αυτές, έτσι ώστε αυτές να μπορέσουν να επανοικοδομήσουν τα διοικητικά και νομοθετικά συμβούλια τους, μέσω δημοκρατικών και διαφανών εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την κεντρική κυβέρνηση της Δαμασκού να επιλέξει τη διαδικασία του διαλόγου και να ξεκινήσει πρακτικά βήματα για την επίτευξη πολιτικής λύσης, βασισμένης στην αναγνώριση των εκλεγμένων αυτοδιοικήσεων στη Βορειοανατολική Συρία και την αποδοχή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Ζητάμε επίσης από την Τουρκία να σταματήσει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και να σταματήσει να απειλεί συνεχώς την ασφάλειά της, να αποχωρήσει από τη συριακή επικράτεια, ιδίως το Αφρίν, και να υιοθετήσει τον διάλογο ως τρόπο επίλυσης των εκκρεμών προβλημάτων στην περιοχή, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Κλείνοντας, επιβεβαιώνουμε ότι ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας της ISIS θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη νίκη και την πλήρη εξάλειψή της. Ταυτόχρονα, ανακοινώνουμε στην παγκόσμια κοινή γνώμη την έναρξη μιας νέας φάσης στην καταπολέμηση των τρομοκρατών, μέσω της συνέχισης ειδικών στρατιωτικών εκστρατειών, σε συντονισμό με τις δυνάμεις της Διεθνούς Συμμαχίας, με στόχο την πλήρη εξάλειψη των εν υπνώσει κυττάρων της ISIS, τα οποία αποτελούν μεγάλη απειλή για την περιοχή μας και για ολόκληρο τον κόσμο.

Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων

http://www.rojavakurdistan.gr/index.php/2017-03-11-20-58-00/2017-03-11-20-59-15/748-isis-2

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License