Ακύρωση συμμετοχής Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων Μηδενική Ανοχή στην εκδήλωση «Διασταυρούμενες καταπιέσεις στον ελλαδικό χώρο»

Ενημερώνουμε ότι ακυρώνεται η συμμετοχή της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων Μηδενική Ανοχή στην εκδήλωση της 30ής Μάρτη με τίτλο «Διασταυρούμενες καταπιέσεις στον ελλαδικό χώρο» ύστερα από την ανακοίνωση την Τρίτη 26/3 ότι το μέλος τους Αντώνης Ρέλλας θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, και την ανακοίνωση στήριξης από τη Μηδενική Ανοχή την Τετάρτη 27/3 ότι στηρίζει την υποψηφιότητά του.Θέση μας αποτελεί ο ακηδεμόνευτος, αντικρατικός, και αντικαπιταλιστικός αγώνας.

Ενημερώνουμε ότι ακυρώνεται η συμμετοχή της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων Μηδενική Ανοχή στην εκδήλωση της 30ής Μάρτη με τίτλο «Διασταυρούμενες καταπιέσεις στον ελλαδικό χώρο» ύστερα από την ανακοίνωση την Τρίτη 26/3 ότι το μέλος τους Αντώνης Ρέλλας θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, και την ανακοίνωση στήριξης από τη Μηδενική Ανοχή την Τετάρτη 27/3 ότι στηρίζει την υποψηφιότητά του.

Θέση μας αποτελεί ο ακηδεμόνευτος, αντικρατικός, και αντικαπιταλιστικός αγώνας.

Αναγνωρίζουμε ότι η προεκλογική αναμέτρηση, η εναλλαγή κυβερνήσεων, και η εθνική ενότητα αποτελούν την πολιτική νομιμοποίηση της απαξίωσης της τάξης μας· της τάξης των εκμεταλλευόμενων, των κυριαρχούμενων, των καταπιεσμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η «2η φορά Αριστερά», επιχειρεί το 2015-2019 μία αφομοίωση των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, ειδικότερα, αλλά όχι αποκλειστικά, του «αντιμνημονιακού κινήματος» του 2010–2013, μέσα από το πλαίσιο «Κοινωνική Αλληλεγγύη» / «Ανθρώπινα Δικαιώματα» (βλ. Ν.4320/2015, ΚΥΑ Α3γ/ΓΠ/25132, Ν.4368/2016, Ν.4491/2017), τηρουμένων των αναλογιών, αντίστοιχα με το ΠΑΣΟΚ το 1981–1989, την «1η φορά Αριστερά», και την αφομοίωση, χαρακτηριστικά, των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων του 1974–1981, μέσα από το πλαίσιο «Κοινωνική Δικαιοσύνη» / «Εργατικός Συνδικαλισμός» (βλ. Ν.1264/82).

Διευκρινίζουμε ότι τόσο στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όσο και στην προηγούμενη εκδήλωση την οποία οργανώσαμε στις 20/01/2019 με τίτλο «Ταξικοί Αγώνες στον ελλαδικό χώρο» και υπότιτλο «Με αφορμή τη διακλαδική απεργία πρωτοβάθμιων σωματείων την 1/11/2018», με την προσωρινή υπογραφή «Αναρχικοί/ές από το Στέγαστρο», και σε σχέση με ένα μέρος της εσωτερικής μας συζήτησης για τη σύσταση μίας νέας αναρχικής συλλογικότητας, στόχος μας είναι η προώθηση του κινηματικού διαλόγου. Ως εκ τούτου, οι εκδηλώσεις εδράζονται σε μία συμπεριληπτική λογική, και όχι σε μία πολιτική συμφωνία. Το σκεπτικό μας είναι ότι, με αφορμή ένα περιστατικό, στο διάστημα μεταξύ μίας βραχύχρονης και άμεσης διαδικασίας αποφασιστικού ή απολογιστικού χαρακτήρα που στοχεύει στη δράση, και μίας μακρόχρονης και αποστασιοποιημένης αντίστοιχης διαδικασίας που στοχεύει στην εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων και προτάσεων που αντλούν από αυτήν τη δράση, o κινηματικός διάλογος επιτρέπει να δούμε καλύτερα όχι μόνο την κάθε διαφορετική επιλογή τακτικής / στρατηγικής μεμονωμένα, αλλά και τη σχέση μεταξύ τους.

Αναρχικοί/ές από το Στέγαστρο

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License