[Θεσσαλονίκη] Αφίσα αλληλεγγύης στον αντιφασίστα Νίκο Α.

Αφίσα αλληλεγγύης στον αντιφασίστα Νίκο Α. από κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ

post image

Αφίσα που κολλιέται στην πόλη της Θεσσαλονίκης από την κατάληψη της Φάμπρικα Υφανέτ με αφορμή το εφετείο του αντιφασίστα Νίκου Α.

Στις 18/9/2014, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πραγματοποιείται πορεία στο Κερατσίνι. Κατά τη διάρκειά της, η πορεία δέχεται επίθεση από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα 64 συλλήψεις. Ωστόσο, ενώ το κατηγορητήριο για τις υπόλοιπες συλλήψεις κατέρρευσε, ο Νίκος Α. βρέθηκε καταδικασμένος πρωτόδικα σε έξι χρόνια φυλάκιση -κατά συγχώνευση, για κακουργηματικές κατηγορίες, με αναστολή έως το εφετείο – με μοναδικά στοιχεία τις γνωστές κατηγορίες των μπάτσων που επιτέθηκαν στην διαδήλωση.

Ο Ν.Α. περνάει από το εφετείο στις 5 Απρίλη. Δικάζονται όχι ο ίδιος, ως άτομο, αλλά οι πολιτικές του επιλογές-πολιτικές επιλογές χρόνων, επιλογές που μοιραζόμαστε, αφού είναι αυτές της δημόσιας παρέμβασης, της συλλογικοποίησης των αναγκών, της ύπαρξης στη γειτονιά, στους εργασιακούς χώρους, στον καθημερινό αγώνα. Δίπλα-δίπλα μ’ όσους κι όσες μοιράζονται την ίδια αποστροφή για την εθνική ενότητα, το ίδιο μίσος για τους φασίστες, επιλέγοντας να συναντηθούμε και να δράσουμε από κοινού, διαχειρίζοντας συλλογικά το φόβο και τις αδυναμίες μας, επιμένοντας στο δημόσιο χαρακτήρα των διαδικασιών μας, χωρίς ν΄αφήνουμε κανένα και καμία μόνη να σηκώσει το βάρος επιλογών που μας εκφράζουν όλους.

Όταν αυτές οι επιλογές δικάζονται, η αλληλεγγύη μας δεν μπορεί παρά να είναι δεδομένη!

https://yfanet.espivblogs.net/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License