[Θεσσαλονίκη] Ταξικό-διεθνιστικό μπλόκο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Κάλεσμα στήριξης της καμπάνιας και της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο.

Τη στιγμή που ο ρόλος του ελληνικού κράτους βαθαίνει στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ (βλ. αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών βάσεων και δημιουργία νέων, συμμετοχή σε ενεργειακούς και στρατιωτικούς συμμαχικούς άξονες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο), ενώ παράλληλα οι πολεμικές μηχανές των κυρίαρχων αλλού ζεσταίνονται και αλλού δολοφονούν ανθρώπους της τάξης μας, κρίνουμε ως επιτακτική ανάγκη τη συγκρότηση ενός αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος στη βάση της προλεταριακής ενότητας και της διεθνιστικής ταξικής αλληλεγγύης.

Οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων ωφελούν μονάχα τις αστικές τάξεις και τους κρατικούς σχηματισμούς, ένθεν και ένθεν σε κάθε αντιπαράθεση και σύγκρουση. Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι, σε όποια γωνιά του χάρτη και αν βρίσκονται, είναι αυτοί που καθημερινά βιώνουν την ανέχεια, την οικονομική αφαίμαξη από τις πολιτικές λιτότητας, την καταλήστευση του πλούτου που παράγουν, την περιστολή των κεκτημένων δικαιωμάτων τους, την κρατική καταστολή και τον δεσποτισμό της εξουσίας. Αυτό που πρόκειται να κάνει μια πολεμική σύγκρουση, είτε τοπικών είτε διευρυμένων διαστάσεων, είναι να θερίσει την εργατική τάξη, πάντοτε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών.

Οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στην ίδια μεριά του οδοφράγματος, όσο και αν προσπαθούν οι κυρίαρχοι να μας διαιρέσουν με επίπλαστους διαχωρισμούς βάσει φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, φυλής, θρησκείας και ηλικίας, με απώτερο σκοπό να μας εκμεταλλεύονται αποτελεσματικότερα και να κοιμούνται οι ίδιοι ήσυχοι. Δεν πρόκειται, όμως, να στρέψουμε τις κάννες των όπλων απέναντι στα ταξικά μας αδέρφια. Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για καμία πατρίδα, για κανένα αφεντικό.

Ο εχθρός μας είναι κοινός, γι’ αυτό και ο δικός μας πόλεμος είναι κοινωνικός και ταξικός, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια σε κάθε έκφανση της διαχωρισμένης εξουσίας και της ιεραρχίας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι την απελευθέρωση του ανθρώπου από την κατάσταση αποκτήνωσης στην οποία τον έχει υπαγάγει δια του εξαναγκασμού ο καπιταλισμός. Μέχρι, λοιπόν, να φτιάξουμε ένα καινούριο κόσμο πάνω στα συντρίμμια του καπιταλισμού και του κρατισμού. Έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων.

ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΕΙΤΕ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

| ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 11:30, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Α.Π.Θ. (Σ.Θ.Ε.)

| ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 12:00, ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχικοί Κομμουνιστές Φοιτητές

Αναρχικές Κομμουνίστριες Φοιτήτριες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License