[Άμστερνταμ/Ολλανδία] Ενημέρωση από αντιρατιστική διαδήλωση 23/4

Περίπου 10.000 άτομα διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού και φασισμού προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Ολλανδίας, στην πόλη του Άμστερνταμ.

post image

Γύρω στα 10.000 άτομα έφτασε το πλήθος του κόσμου που πλαισίωσε την αντιρατσιστική πορεία στο Άμστερνταμ στις 23 Μάρτη. Η κεντρική διοργάνωση έγινε από την αντιρατσιστική Επιτροπή 21 Μάρτη (comite 21 Maart) και στηρίχθηκε από διάφορες αριστερές, αντιφασιστικές και αντιεξουστικές οργανώσεις. Η διαδήλωση ήταν καλεσμένη και προπαγανδισμένη από καιρό πριν, αλλά ήρθε και ως απάντηση στην εκλογή του ακροδεξιού (λαϊκιστικού, ξενοφοβικού, ευρωσκεπτιστικού) κόμματος FvD (Forum voor Democratie) που είχε τεράστια άνοδο και ήρθε στη 2η θέση στις περιφερειακές εκλογές στις 20 Μάρτη.

Το περιεχόμενο τις πορείας ήταν κατά της ξενοφοβίας, ισλαμοφοβίας και ρατσισμού που αναπτύσσεται και κατά του FvD. Η πορεία κάλυψε μεγάλο μέρος της πόλης του Άμστερνταμ και εξελίχθηκε ομαλά.

Το αντιεξουσιαστικό/αντιφασιστικό μπλοκ το οποίο στηρίχθηκε από αναρχικές και αντιφασιστικές ομάδες κυρίως από το Άμστερνταμ αλλά και άλλα μέρη της Ολλανδίας αριθμούσε γύρω στα 400-500 άτομα.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License