Τέτοιες μέρες (8 και 9 Απριλίου) του 1941, οι παππούδες των σημερινών φασιστών, νεοναζί και λοιπών σφουγγοκωλάριων κάθε ισχυρού που πουλάνε πατριωτισμό, έστρωναν χαλιά στους γερμανούς κατακτητές και οι "απάτριδες και προδότες" έκαναν τα πάντα για να αντισταθούν.

Παραθέτουμε ένα εξόχως ενδεικτικό χρονικό, σε λίγες φράσεις για να τις διαβάσει ο καθένας:

Όπως μπορείτε να δείτε και στο καθημερινό επετειολόγιο του indeXanthi.gr, στις 8 Απριλίου του 1941 (και ενώ οι γερμανοί ήταν έτοιμοι να εισέλθουν στη Θεσσαλονίκη, κάτι που έκαναν το πρωί της επόμενης μέρας), δραπετεύουν από το σανατόριο του Ασβεστοχωρίου για να συμμετάσχουν στην αντίσταση δώδεκα μέλη του Κ.Κ.Ε. που είχαν μεταφερθεί εκεί από την Ακροναυπλία λόγω φυματίωσης! Την απόδραση οργάνωσαν τρία ηγετικά στελέχη του Μακεδονικού Γραφείου του (επαναστατικού τότε, καμία σχέση με το σημερινό) Κ.Κ.Ε., οι Απόστολος Τζανής, Σίμος Κερασίδης και Μωυσής Πασχαλίδης

Την επόμενη μέρα οι… πατριώτες παρέδιδαν και επίσημα την πόλη στις χιτλερικές ορδές. Η τελετή έγινε στην οδό Μοναστηρίου, με τον δοτό δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Μερκουρίου (είχε διοριστεί από τη δικτατορία Μεταξά το 1937) να προσφωνεί περιχαρής τον γερμανό στρατηγό, λέγοντας ότι με τους ναζί κατακτητές στην πόλη «η εν γένει ασφάλεια και η ησυχία αυτής θα είναι εγγυημέναι και ο βίος των πολιτών ομαλός και άνετος».

Την ίδια ώρα οι… "προδότες κομμουνιστές" διακινούσαν ήδη στην πόλη την πρώτη προκήρυξη ενάντια στους γερμανούς κατακτητές.

Τα συμπεράσματα δικά σας…


Μια ζωή ήταν ένα αντεπαναστατικό, αντικομμουνιστικό, σταλινικό μόρφωμα, όργανο του σοβιετικού ιμπεριαλισμού, με σκοπό την επιβολή του κρατικού καπιταλισμού στην ελλάδα και τη μετατροπή της σε δορρυφόρο της ΕΣΣΔ..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License