post image

Στις 6/4 πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ, το μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο στη Θεσσαλονίκη. Παρά τη βροχή 400 άτομα κατέβηκαν στο δρόμο ενώ στη πορεία συμμετέιχαν κατά σειρά με δικά τους μλοκ η πρωτοβουλία σωματείων/σχημάτων/συλλόγων εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών, η ubuntu-wahhada, οι αναρχικές-αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες Ελευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Terra Incognita, συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, Πυρανθός και ο ΕΚΧ Σχολείο που είχε και δικό του πανό, η αναρχική μαθητική ομάδα Αταξία, η ΑΠΟ, η Ανταρσύα, η συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική αριστερά και η ΟΚΔΕ.

Η πορεία ακολούθησε ένα μεγάλο δρομολόγιο, φτάνοντας έξω από το Γ Σώμα στρατού όπου λειτουργεί το επιχειρησιακό κέντρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, διέσχισε όλη την έκταση της Τσιμισκή, περνώντας έξω από το προξενείο των ΗΠΑ και κατέληξε μέσω της Βενιζέλου και της Εγνατίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, διαλυόμενη απέναντι, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν τα εξής:

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ ΓΕΝΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ

ΜΠΛΟΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ

ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΜΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΙ ΕΝΟΠΛΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΤΩΝΟΥΝΕ ΤΗ ΓΗ, ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ, ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ -ή ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ- Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΣΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΙ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΘΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΟΥΤΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε και το “ξεφτίλες συριζαίοι το ξέρουμε καλά, των νατοϊκών τα πιο πιστά σκυλιά”, ενώ στο τέλος της πορείας δόθηκε το έναυσμα για ότι θα επακολουθούσε την επόμενη μέρα με μεγάλο κομμάτι της πορείας να ενημερώνει για το τι θα γίνει στου Κόδρα τα στενά σε περίπτωση που εμφανιζόταν οι φασίστες.

Παρά την μέτρια προσέλευση του κόσμου η συγκεκριμένη πορεία αλλά και οι δράσεις που προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν αποτελούν μια ποιοτική τομή για το κίνημα και πιο ειδικά για τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η πορεία αυτή άλλωστε δεν μπορεί -και δε θα μπορούσε- να είναι τίποτα παραπάνω παρά μια νέα αρχή της προσπάθειας οικοδόμησης ενός αντιπολεμικού, ταξικού και διεθνιστικού κινήματος που θα βάλει τέλος όχι μόνο στους πολέμους αλλά και στο σύστημα που τους γεννά.

Επόμενη στάση της καμπάνιας οι διαδηλώσεις του ερχόμενου Σαββάτου σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Άραξο, Σούδα.

Όσοι/ες σύντροφοι/ισσες από Θεσσαλονίκη ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να δηλώσουν διαθεσιμότητα για να κλείσουν τα λεοφωρεία για Αλεξανδρούπολη το νωρίτερο δυνατό είτε απευθείας στη συνέλευση, είτε καλώντας στο τηλεφωνο 6984859355, είτε στέλνωντας mail σε ΕΝΑ από τα παρακάτω mail.

lib_thess@hotmail.com

a.anatolika@riseup.net

terra.squat@gmail.com

libre12o@gmail.com

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13/4 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 13.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Εικόνες:


Το συγκεκριμένο σύνθημα δημιουργήθηκε και φωνάχτηκε από λίγο κόσμο έξω από τα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είναι ένα σύνθημα που δεν το στηρίζουμε πολιτικά, επειδή αναπαράγει σπισιστικές λογικές. Η εξομοίωση μη ανθρώπινων ζώων (είτε σκυλιά, είτε γουρούνια) με το χειρότερο δείγμα του ανθρώπινου είδους που είναι οι εξουσιαστές και οι δυνάμεις καταστολής μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, καθώς όχι μόνο τα ζώα αυτά δεν παρουσιάζουν τέτοια στοιχεία, αλλά αντίθετα βιώνουν καθημερινά την καταπίεση και τον θάνατο από τους ανθρώπους και τον καπιταλισμό. Τέτοιου είδους συνθήματα συμβάλλουν στην συνέχιση της αντιμετώπισης των υπόλοιπων ζώων ως κατώτερα όντα , με συνέπεια την συνέχιση της εκμετάλλευσής τους και της υποβάθμισης της ίδιας τους της ζωής.

 

Λευτεριά σε ζώα ανθρώπινα και μη!!!

κατάληψη Terra Incognita

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License