[Βόλος]- Αντιμιλιταριστική-αντιπολεμική παρέμβαση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ- ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

post image

Παρέμβαση με σπρέι (χθες βράδυ) και τρικάκια (σήμερα Τετάρτη απόγευμα) αντιμιλιταριστικού και αντιπολεμικού περιεχομένου πραγματοποιήθηκε απο πρωτοβουλία συντρόφων στο κτήριο του μεταξουργείου Ν. Ιωνίας. Η παρέμβαση έγινε με αφορμή την εκδήλωση που ήταν καλεσμένη από τον εμπορικό σύλλογο Βόλου και έναν συρφετό καθεστωτικών συλλόγων και σωματείων με αίτημα την μη μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα της Ν. Ιωνίας Βόλου.

Ο εν λόγο συρφετός συνεπικουρούμενος από τον Μπεό, καραβανάδες, τον τοπικό τύπο και διαφόρους γνωστούς δεξιούς κύκλους, έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε μία ενορχηστρωμένη προπαγάνδα για την αναγκαιότητα παραμονής του στρατοπέδου στον Βόλο ενώ παράλληλα επιχειρεί να οξύνει τα συντηρητικά ξενοφοβικά αντανακλαστικά διαδίδοντας διάφορες ρατσιστικές φήμες. Είναι όλοι αυτοί που χρόνια τώρα σωπαίνουν, απέναντι στην υποβάθμιση της υγείας χιλιάδων Βολιωτών από την καύση σκουπιδιών από βιομηχανίες τύπου ΑΓΕΤ ,στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού, στην αυταρχικότητα και τους μπράβους της δημοτικής αρχής αλλά και την συστηματική οικονομική επίθεση που βιώνει η κοινωνία τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης. Τώρα βγήκαν να αντιδράσουν επικαλούμενοι ένα υποτιθέμενο οικονομικό πλήγμα που θα δεχτεί η πόλη λόγω της πιθανής μετεγκατάστασης του στρατοπέδου που βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ν. Ιωνίας.

Οι μπίζνες με τον στρατό γενούν πολέμους ειδικά σε μία περίοδο που οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και αναβαθμίζονται. Αν οι συμμετέχοντες στην παραπάνω εκδήλωση θέλουν να βρουν τους υπευθύνους για τα πραγματικά οικονομικά πλήγματα που έχει δεχτεί η κοινωνία του Βόλου και όχι μόνο, καλά θα κάνουν να κοιτάξουν στον καθρέφτη αλλά και στους οικονομικούς-πολιτικούς κύκλους που εκπροσωπούν. Τα σούρτα φέρτα αμερικάνων Νατοικών στον Βόλο, τα αμερικάνικα ντρόουνς στο Στεφανοβίκειο, οι εναγκαλισμοί καραβανάδων, μπάτσων, προέδρων συλλόγων ανύπαρκτων στην πόλη, ξεπουλημένων συνδικαλιστών του Ε.Κ.Β. και τόσων άλλων μικροαστούληδων, μόνο αηδία μπορούν να προκαλέσουν. Ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο είναι αγώνας ενάντια στον στρατό, την πολεμική βιομηχανία, τα κράτη και τον εθνικισμό-μιλιταρισμό, είναι αγώνας για την παγκόσμια ειρήνη ,την παγκόσμια αταξική κοινωνία χωρίς σύνορα και έθνη, είναι αγώνας για την Αναρχία.

Υ.Γ. Ας θεωρηθεί αυτή η παρέμβαση χαιρετισμός σε όλες τις αναρχικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ημέρων για αντιπολεμικές -αντινατοικες-αντιμιλιταριστικές διαδηλώσεις σε όλη την επικράτεια, από την Αλεξανδρούπολη και την Θεσ/νίκη ως την Πάτρα, την Λάρισα και την Κρήτη.Αλληλεγγύη σε όλους τους ολικούς αρνητές στράτευσης !

Κανένα στρατόπεδο ποτέ και πουθενά-εμείς δεν πολεμάμε για κέρδη και αφεντικά !

Αντιμιλιταρίστριες- Αναρχικές-Αντιεξουσιαστές, Βόλος 10/4/19

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License