Αποφυλακίστηκε ο αναρχικός ατομικιστής Παναγιώτης Αργυρού

Αποφυλακίστηκε ο αναρχικός ατομικιστής Παναγιώτης Αργυρού

Ο Παναγιώτης Αργυρού συνελήφθη στις 1 Νοέμβρη 2010, μετά από παραπάνω από ένα χρόνο παρανομίας (από τις 23/9/2009), στο Παγκράτι κατά τη διάρκεια εκστρατείας αποστολής παγιδευμένων δεμάτων βόμβες, σε Ευρωπαίους ηγέτες, γραφεία ευρωπαϊκών θεσμών και πρεσβείες ξένων χωρών.

Ανέλαβε αμέσως μετά τη σύλληψη του, την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και παρέμεινε 8 χρόνια και 5 μήνες έγκλειστος με αρκετές καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του που αρθροιστικά έφτασαν το ύψος των 220 χρόνων πριν ξεκινήσουν οι εκδικάσεις των υποθέσεων σε δεύτερο βαθμό, ( Πρωτόδικες απόφάσεις: Υπόθεση Χαλανδρίου 37 χρόνια, Υπόθεση δεμάτων βόμβες 19 χρόνια, Υπόθεση Σχεδίου Φοίνικας 21 χρόνια, Υπόθεση που αφορούσε όλες τις ενέργειες της ΣΠΦ 23 χρόνια, Υπόθεση σχεδίου απόδρασης το 2015 115 χρόνια, Υπόθεση απόπειρας εμπρησμού αστικού λεωφορείου 7 χρόνια). Μετά την έκτιση του 1/2 και του 1/3 της συγχωνευμένης του ποινής ( 25 χρόνια σύμφωνα με το ανώτατο όριο κράτησης, ο σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος στις 8/4/2019.

Λευτεριά σε όλους και όλες!

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής!

Στηρίζουμε τους φυλακισμένους αγωνιστές ηθικά,υλικά,πολιτικά...

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License