[Γιάννινα] πρώτη ενημέρωση από την ΑΠΕΡΓΙΑ της 11ης Απρίλη

η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται...

post image

"η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται..."

Προτού ο ήλιος να φέξει, μερικές δεκάδες του σωματείου μας και αλληελέγγυων συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο και στήσαμε τις απεργιακές περιφρουρήσεις καταφέρνοντας να μπλοκάρουμε εγκαίρως τη Γενική Ταχυδρομική και την ACS. Σημειωτέον, από το εν λόγω κατάστημα της ACS τροφοδοτούνται με υλικό άλλο ένα κατάστημα της ACS στα Γιάννινα, η ACS στην Κόνιτσα, η DHL στα Γιάννινα και η "Βαλκάνια express" πάλι στα Γιάννινα. Έως περίπου στις 11 καταφέραμε ένα σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία των ταχυμεταφορικών.

Μετά από μια μεγάλη εξόρμηση σε όσα καταστήματα είχαν ακόμη ανοικτό το delivery στο διαδίκτυο, καταλήξαμε να στήσουμε τη μικροφωνική μας στο σημείο εκκίνησης περί τις 11:30. Η χαρά από τα διακρώς καταφθάνοντα δίκυκλα ήταν έκδηλη σε ολονών τα πρόσωπα. Στις 12:40 ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσουμε. 106 δίκυκλα ήταν κάτι που και οι πλέον αισιόδοξοι δεν περιμέναμε. Έως το ύψος της Νομαρχίας το ποτάμι των παπιών και των μηχανών θα κινηθεί σχεδόν στο ρελαντί, ακολουθούμενο από πεζή πορεία με πανό του Σωματείου Βάσης Σερβιτόρων Μαγείρων, της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στην ACS και της Ταξικής πορεία. Στο κτίριο της Νομαρχίας θυροκολλήθηκαν τα αιτήματα μας και κρεμάστηκε ανάλογο πανό. Από εκεί και πέρα, μεγάλο τμήμα της πεζής πορείας θα μοιραστεί σαν συνοδηγοί στα δίκυκλα και θα σαρωθεί σχεδόν το σύνολο της πόλης. Ακολούθησαν άλλες 3 στάσεις αντίστοιχου περιεχομένου στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο Οικονομικό Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Επαγγλεματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων*.

Σχεδόν στις 14:00 η μοτοπορεία κατέληξε στο σημείο εκκίνησης στην περιοχή του Κορμανιού. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 18:00 για τη συνέχιση των δράσεων και των παρεμβάσεων. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές 61 καταστήματα στον επισιτισμό αναφέρονται ως "κλειστά" στη γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεπαραγγελιών. Με τα τωρινά δεδομένα η ΑΠΕΡΓΙΑ αγγίζει σπουδαία υψηλό ποσοστό συμμετοχής.

* Εδώ και 2 εβδομάδες το σωματείο μας έχει προσκαλέσει επισήμως την εργοδοτική ένωση "Παμβώτις" σε διαπραγματεύσεις για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

υ.γ. Οι απόπειρες προπηλακισμού συναδέλφου μας από αφεντικά γνωστού καταστήματος στο Κουρμανιό και νυχτόβιο μπράβο , κατά τη λήξη της βάρδιας του, δε μας πτοούνε...

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License